5 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΜΕΑ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα πραγματοποιήσει απογραφή ατόμων ΑΜΕΑ που κατοικούν στα όρια του δήμου. Οι πολίτες μπορούν να προσέλθουν στον πρώτο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου στο γραφείο δημότη, ή τηλεφωνικά στα 213 2000103 και 213 2000121. Σκοπός της απογραφής είναι οι δημότες να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στη δημιουργία δράσεων τις οποίες θα πραγματοποιήσει η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής. 

Θυμίζουμε ότι για τρίτη χρονιά φέτος λειτουργεί στο Δήμο Ηρακλείου θεατρική ομάδα ανοιχτή σε όλους βασισμένη στις αρχές του θεάτρου της επινόησης (Devised Theatre).  Σε αυτήν την ομάδα μέσω των θεατρικών ασκήσεων οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν  τη σχέση με τον εαυτό τους, με το σώμα τους, με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και με τον σκηνικό χώρο. Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό αναπτύσσουν την φαντασία και τα εκφραστικά τους μέσα. 
 
 Επιπλέον μέσω της επικοινωνίας  (με ή χωρίς λόγο) και μέσω των μύθων  (που ήδη υπάρχουν ή που θα δημιουργήσουν) κατανοούν την  πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης. Συνθέτοντας όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα, πραγματοποιούν θεατρικές παραστάσεις και δημιουργούν την δική τους θεατρική τέχνη.  Με λίγα λόγια επιτρέπουν στους εαυτούς τους  να εκφραστούν ελεύθερα δημιουργώντας θέατρο και θεατρικές παραστάσεις εκ του μηδενός,  όπου το κάθε μέλος της ομάδας προσφέρει και συμμετέχει ισότιμα και ως δημιουργός και ως ερμηνευτής. 

Στο θέατρο της επινόησης (Devised Theatre) κάθε παράσταση  είναι σαν ένα μεγάλο παζλ που ο καθένας μας είναι ένα κομμάτι με το δικό του μοναδικό σχήμα για να είμαστε όλοι  συμμέτοχοι στη δημιουργία του και στην παρουσίαση του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.