5 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 10 ΠΡΩΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το πρωί της Τρίτης 05 Φεβρουαρίου στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής οι πρώτες δωρεάν εξετάσεις Παπανικολάου. 
 
Η Διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών, ιατρός κυτταρολόγος Νίκη Π. Μάργαρη που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη που η πλειοψηφία των γυναικών που προσήλθε για εξέταση είχε μια καλή πληροφόρηση γύρω από θέματα γυναικολογικής υγείας. 
 
Ακόμη και στις πληροφορίες που ζήτησαν από τη γιατρό, σχετικά με τον HIV, την προφύλαξη, τις λοιμώξεις ή την αντισύλληψη, ρώτησαν τις «σωστές» ερωτήσεις. Στα δέκα πρώτα ραντεβού που πραγματοποίησε η πλειοψηφία των γυναικών ήταν νεαρής ηλικίας (από 22 χρονών) και κάποιες από αυτές πραγματοποίησαν την πρώτη εξέταση Παπανικολάου στα δημοτικά ιατρεία. 

Όπως διαπίστωσε η κα Μάργαρη οι γυναίκες που προσήλθαν για εξέταση έδειξαν εμπιστοσύνη στην ίδια και τις δομές υγείας του δήμου που παρέχονται δωρεάν με την εθελοντική συμβολή των γιατρών. 


Θυμίζουμε ότι την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 μέχρι τις 14.00 στα δημοτικά ιατρεία του δήμου η 5η επανάληψη δωρεάν ψηλάφησης μαστού από τον ογκολόγο Αθανάσιο Καραγιάννη. Η εξέταση – ψηλάφηση θα γίνει κατόπιν ραντεβού που μπορείτε να κλείσετε στο τηλέφωνο 210 2794340.

Επιπλέον κάθε δεύτερη Τετάρτη, κάθε μήνα ο παιδίατρος Γιώργος Μπούγιος δέχεται ανασφάλιστα βρέφη και παιδιά. Ο κος Μπούγιος προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά. Θυμίζουμε ότι με την υποστήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής γίνονται εμβολιασμοί σε όλα τα ανασφάλιστα παιδιά. 

Τα δημοτικά ιατρεία εξακολουθούν να αναζητούν ιατρούς που έχουν τη θέληση να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε ανασφάλιστους συνδημότες/συνδημότισσες  και στις ευπαθείς ομάδες του δήμου Ηρακλείου Αττικής που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη. Οι ιατροί που ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω των δημοτικών ιατρείων μπορούν να απευθύνονται στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Γαλακτοπούλου-Σπετσιώτη, στα τηλέφωνα 2132000121.

Δράσεις που υλοποιούνται από το Τμήμα Υγείας

Τα Δημοτικά Ιατρεία – Σταθμός Υγείας λειτουργούν στην υπόγεια διάβαση του σταθμού ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής. 

Πληροφορίες - Ραντεβού Τηλ: 213 2000141
e-mail: iatreia@iraklio.gr 
Δευτέρα ως Παρασκευή  08.00 - 15.00 


Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων ΔΗΑ και με το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
Εθελοντική Αιμοδοσία με τις Σχολές ΟΑΕΔ.
Προγράμματα Προληπτικού Ελέγχου στα σχολεία της πόλης μας σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
Διοργάνωση Αντικαρκινικού Εράνου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Αντικαρκινική Εταιρεία.
Συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Υγειών Πόλεων, οργανώνοντας προγράμματα προληπτικού ελέγχου (screening test)
Τα Δημοτικά Ιατρεία αποτελούν παράτημα της ΜΚΟ Αποστολή για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ανασφάλιστους πολίτες.
Οδοντιατρικός έλεγχος
Δωρεάν Test PAP – Δωρεάν ψηλάφηση μαστού
Συμβουλευτική ατόμου, ζεύγους και οικογένειας
Συμβουλευτική  και ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη χρόνιων πασχόντων
Διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων, εκδηλώσεων
Παροχή Νοσηλευτικής φροντίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.