8 Φεβρουαρίου 2013

Επίθεση στη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου Αττικής από παρατάξεις της Αντιπολίτευσης

                         Άναψε φωτιές το ενδεχόμενοδιακεκομμένου ωραρίου στα ΚΑΠΗ

Την έντονη αντίδραση όλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης αλλά και του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκαλούν τα σχέδια της διοίκησης του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας για την αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας των εργαζομένων των ΚΑΠΗ.

Ειδικότερα η Δημοτική Αρχή, έπειτα από αιτήματα συνταξιούχων, εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τη λειτουργία των Κέντρων και τα  απογεύματα με παράλληλη αλλαγή στο ωράριο των εργαζομένων με σπάσιμο των οκταώρου (4 το πρωί και το 4 το απόγευμα).


Το θέμα τέθηκε πριν λίγες ημέρες και στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου αρχικά είχε τεθεί προς λήψη απόφασης αλλά έπειτα από αντιδράσεις που παρατηρήθηκαν αποσύρθηκε και ήρθε προς απλή συζήτηση. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όλες οι δημοτικές παρατάξεις της Αντιπολίτευσης  κατήγγειλαν τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Ηλία Μπάρμπα, πως προσπάθησε να επιβάλλει το σπαστό ωράριο  χωρίς να έρθει προηγουμένως σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους και απαίτησαν να μην εφαρμοστεί το μέτρο θεωρώντας το αντεργατικό και ότι θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των ΚΑΠΗ. 

Κάποιοι Σύμβουλοι δε έθεσαν και θέμα γενικότερης συμπεριφοράς της διοίκησης του Νομικού Προσώπου προς τους εργαζόμενους. 

Τη διαφωνία του εξέφρασε και ο Σύλλογος Εργαζομένων δια του κ. Νέστορα Ζόμπολα ο οποίος ξεκαθάρισε πως το ωράριο δεν μπορεί να κοπεί στη μέση. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ-ΟΤΑ, η οποία κατηγορεί της διοίκηση πως υιοθετεί μια αντεργατική επιλογή που εντάσσεται στο πλαίσιο της προωθούμενης εντατικοποίησης της δουλειάς των εργαζομένων.

• “Φαίνεται πως είμαι μαγνήτης”
Ο κ. Μπάρμπας από την πλευρά του τόνισε πως η διοίκηση είπε πως έχει αποδείξει εμπράκτως  ότι επιθυμεί την αναβάθμιση των ΚΑΠΗ και κατηγόρησε ευθέως την αντιπολίτευση ότι παραγνωρίζει για λόγους παραταξιακού συμφέροντος το γεγονός πως έχουν γίνει στην κοινωνική πολιτική τόσα πολλά πράγματα με τόσα λίγα χρήματα: “Άκουσα πολλά. Φαίνεται πως είμαι μαγνήτης. Δεν πειράζει το αντέχω. Φαίνεται πως από μένα θα ξεκινήσουν πράγματα που ποτέ δεν είχαν γίνει στο Δήμο. Το αντέχω. Το θέμα είναι αν θα αντέξετε και εσείς τις ευθύνες των λόγων σας”.

Σχετικά με το ωράριο ξεκαθάρισε πως ήταν τα αιτήματα του κόσμου που οδήγησαν τη διοίκηση στο να θέσει το θέμα. Βέβαια ο Πρόεδρος του Οργανισμού παραδέχτηκε πως έκανε λάθος φέρνοντας εισήγηση για λήψη απόφασης πριν γίνει συζήτηση, κάτι που όπως είπε διορθώθηκε εισάγοντας το θέμα μόνο προς συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους, υπογράμμισε πως ο ίδιος έχει βρεθεί πολλές φορές στο πλευρό των εργαζομένων μαζί  με όλες τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης μη υπολογίζοντας το κόστος. “Ποια είναι η αυταρχική συμπεριφορά; Έγινε ένα λάθος. Συζητήσαμε με τους εργαζόμενους και μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση. Ας μην σηκώσουμε περαιτέρω το θέμα” ήταν η έκκληση του Δημάρχου. 


 www.xtypos.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.