18 Φεβρουαρίου 2013

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Παρουσίαση Βιβλίου «Το Στοίχημα Της Αναγέννησης»

Στον ανακαινισμένο χώρο της Βίλα Στέλλα το απόγευμα του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου παρουσίασε το νέο του βιβλίο «Το στοίχημα της αναγέννησης» ο Γιάννης Μήτσιος. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν προσωπικότητες του Ηρακλείου Αττικής τόσο από τον αυτοδιοικητικό χώρο όσο και από το χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Την παρουσίαση συντόνισε ο Νίκος Σταυρόπουλος Διδάκτωρ Πολιτιστικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Αιγαίου – Επιστημονικός Σύμβουλος Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Το βιβλίο προλόγισε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος που τόνισε ότι στη νέα δημιουργία του Γιάννη Μήτσιου βρήκε ενδιαφέρουσες απόψεις και προβληματισμούς τόσο για τη θέση του ως δήμαρχος, όσο και ως πολίτης. Αναρωτήθηκε για το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί ως μέλος της διοίκησης το δήμου Ηρακλείου Αττικής, για το ρόλο που καλείται να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση.


Ακολούθησε ο υποστράτηγος εν αποστρατεία κος Ανδρέας Μπλάνος και ο φιλόλογος και υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του συλλόγου Ρουμελιωτών Βαγγέλης Νικολάου.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Υποδομών και Ανάπτυξης Γιώργος Βλαντής, Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δημήτρης Μπούκης, Οικονομικών Στέφανος Λεζγής, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πασχάλης Γονατάς, ο επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Ανθρώπινη πόλη Νίκος Μπάμπαλος, ο πρόεδρος του συνδέσμου Κρητών Χαρίλαος Περπιράκης, η πρόεδρος του συλλόγου φίλων Στέλιου Καζαντζίδη «Ο Ζέφυρος» Ηρακλείου Αττικής & Νέας Ιωνίας Μαίρη Αρώνη, ο πρόεδρος αθλητικού σωματείου του ΤΥΦΩΝΑ Λάμπρος Μαντάς και ο Βαγγέλης Νικολάου πρόεδρος της επιτροπής του μπάσκετ καθώς και ο ζωγράφος Ανέστης Πρωταίος.

Βιογραφικό Ο Γιάννης Μήτσιος γεννήθηκε το 1970 στα Γρεβενά. Αφού τελείωσε το Α΄Λύκειο Γρεβενών σπούδασε Δημοσιογραφία και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Νόρθήστερν στη Βοστώνη των ΗΠΑ λαμβάνοντας το Μάστερ στις Πολιτικές Επιστήμες με ειδίκευση στη Συγκριτική Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις. Είναι απόφοιτος επίσης της Ευρωαμερικανικής Θερινής Ακαδημίας, του Μπρέγκενζ στην Αυστρία, την Ακαδημία Ηγεσίας (Leadership Αcademy) στην Ιαπωνία και του Γαλλικού Κέντρου Στρατηγικών και Διπλωματικών Ερευνών (CEDS).

Εργάζεται ως στέλεχος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων. Αρθρογραφεί για θέματα Πολιτικού, Οικονομικού, Πολιτισμικού και Διεθνών Σχέσεων-αναλύσεων στον ημερήσιο αθηναϊκό τύπο, σε έντυπα της Ομογένειας και σε επαρχιακές εφημερίδες, ενώ έχει επισκεφθεί πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο για συνέδρια, σεμινάρια και συμμετοχή σε δημοσιογραφικές αποστολές Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής, Μέλος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, Μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων Πανεπιστημίου Νόρθήστερν Βοστώνης, Μέλος της Ελληνικής ΄Ενωσης Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων και Επίτιμο Μέλος της Παμμακεδονικής ΄Ενωσης ΗΠΑ – ΚΑΝΑΔΑ. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία σε ακριτικές μονάδες στη Θράκη και στη Φλώρινα.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και έχει εκδώσει τρία βιβλία: “Γρεβενά: Κείμενα Ευθύνης”, εκδόσεις ΡΕΚΟΣ 1996 και “Ελληνικοί και Διεθνείς Προβληματισμοί στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης”, εκδόσεις ΑΤΡΑΠΟΣ, 2002. «Το στοίχημα της Αναγέννησης» Το διεθνές περιβάλλον, η Ευρώπη και το μέλλον της Ελλάδας 2012 εκδόσεις ΔΙΩΤΗ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.