19 Φεβρουαρίου 2013

Εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της παράταξης “Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη”

Είναι από τις φορές που η φράση “δεν έπεφτε καρφίτσα”, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, καθώς το Πολιτιστικό Πολύκεντρο “Ηλέκτρα Αποστόλου” αποδείχτηκε εξαιρετικά μικρό για να χωρέσει τον κόσμο που βρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη “Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη”, για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου. 

Εκεί, ο επικεφαλής του Συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Νίκος Μπάμπαλος, καλωσόρισε τους εκατοντάδες φίλους της παράταξης σχολιάζοντας το γεγονός της εντυπωσιακής τους προσέλευσης σε συνδυασμό με τη συνεχή βροχόπτωση λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν ξέρω αν θα είμαστε συνεπείς – που λέγανε κάποτε – με την ιστορία, ξέρω όμως ότι είμαστε συνεπείς με την βροχή και δεν υπάρχει εκδήλωση που να κάνουμε και να μην βρέχει. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, που δείχνει ότι αυτή η σχέση που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια είναι μία σχέση αγάπης ανθρωπιάς και πάνω από όλα ειλικρίνειας.”


“Η σημερινή δημοτική αρχή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο της”
Στην ομιλία του που συμπύκνωσε τα σημαντικά ζητήματα απασχολούν την πόλη του Ηρακλείου, ο κ. Μπάμπαλος υποστήριξε: “Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται, σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία να σταματήσει να μεμψιμοιρεί και να παίξει σπουδαίο ρόλο, άλλωστε είναι από την φύση της ο θεσμός που είναι πιο κοντά στον πολίτη. Είναι ο θεσμός που ανταποκρίνεται με τον πιο άμεσο τρόπο, δίνοντας λύση στα προβλήματα των πολιτών. Αρκεί, βέβαια, η κάθε δημοτική αρχή να θέλει και να μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Δεν δικαιολογείται, λοιπόν, ολιγωρία από κανέναν και ούτε φυσικά από τον δήμο μας που θα έπρεπε να είναι πρωτοπόρος και δίπλα στους πολίτες. Δυστυχώς, όμως η σημερινή δημοτική αρχή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο της. Και όχι μόνο στον κοινωνικό τομέα αλλά παντού.  Αυτό το λέει ο κόσμος, είναι η άποψη των κατοίκων του Ηρακλείου, δεν το λέμε εμείς που είμαστε στην αντιπολίτευση.
Η σημερινή διοίκηση έκλεισε δύο χρόνια ζωής από την ανάληψη των καθηκόντων της. 26 μήνες ακριβώς. Είναι χρόνος ικανός για να μπορεί κάθε πολίτης να την κρίνει για όσα υποσχέθηκε να κάνει. Για όσα έχει κάνει και για όσα δεν έχει κάνει.”

Καίριες ερωτήσεις
Στη συνέχεια ο κ. Μπάμπαλος έθεσε μία σειρά από ερωτήσεις προς τους παρευρισκόμενους, αναδεικνύοντας ουσιαστικά, τους τομείς που υστερεί η τωρινή διοίκηση: “Θέλω να σας ρωτήσω, το Ηράκλειο σήμερα είναι μία πόλη καθαρή;
Είναι μία πόλη που λειτουργεί ο δημοτικός φωτισμός;   
Έχει την δημοτική συγκοινωνία που θα έπρεπε για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοί του, μάλιστα σε μία εποχή που οι μετακινήσεις είναι ακριβές πια.
Έχει το Ηράκλειο Παιδικούς Σταθμούς με προσιτά τροφεία, για μία οικογένεια που μπορεί να έχει τον έναν ή και τους δύο γονείς άνεργους; Αλλά και για αυτούς που εργάζονται οι μισθοί είναι τέτοιοι που δεν αρκούν για να πληρώνουν τόσο ακριβά τροφεία.
Το Ηράκλειο έχει αναβαθμισμένα ΚΑΠΗ που να παρέχουν και να δίνουν σημασία στην ιατρική φροντίδα, στην διασκέδαση και την ψυχαγωγία των μελών τους; Υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε στα ΚΑΠΗ να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να γίνουν αυτά το δεύτερο σπίτι για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας;
Έχει το Ηράκλειο Δημοτικά Ιατρεία στο Πάνω Ψαλίδι και την Καναπίτσα;
Έχει ασφαλείς και αξιοπρεπείς αθλητικούς χώρους; Ανοικτά γήπεδα ικανά να υποδεχτούν παιδιά και αθλούμενους γενικά;
Έχει Δημοτική Αστυνομία που να είναι στον δρόμο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων;
Ρωτάω πραγματικά τον κάθε έναν και την κάθε μία από εσάς, έχετε βρει ποτέ άμεσα ανταπόκριση όταν καλείται τον δήμο για ένα θέμα που σας απασχολεί;
Έχετε δει τον δήμαρχο στη γειτονιά σας; Κάπου στον δήμο να είναι πάνω στο πρόβλημα και να συζητήσει μαζί σας; Με λίγα λόγια, να γίνει πράξη αυτό που λέμε “τα παράπονά σας στον δήμαρχο”.
Είδατε μήπως να αναδεικνύονται σημαντικά ζητήματα της πόλης, που έχουν να κάνουν με την βιωσιμότητά της, όπως λ.χ. το Κτήμα Φιξ, το Πάρκο Πόλης, η αναβάθμιση της Λ. Ηρακλείου που θα μπορούσε να τονώσει την τοπική επιχειρηματικότητα.”

Περί χρόνου ανοχής
Ακολούθως, απάντησε στα ερωτήματα αν μπορούσαν να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα σε δύο χρόνια και αν υπάρχουν χρήματα. Ξεκινώντας από το τελευταίο απάντησε “τα χρήματα προς τους δήμους από το Κράτος είναι λιγότερα για να πηγαίνουν στην μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού, όμως για να φτιάξεις και να οργανώσεις το σπίτι σου, άρα και τον δήμο, δεν χρειάζονται μόνο χρήματα. Αντίθετα, έχεις τη δυνατότητα να μειώσεις και τις δαπάνες σου αν διοικείς σωστά.” Για το αν η διοίκηση είναι νέα και θα έπρεπε να έχει χρόνο ανοχής, είπε “γνωρίζετε όλοι ότι η σημερινή δημοτική αρχή αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης, έστω και αν η ίδια προσπαθεί επιμελώς να το κρύψει. Βασικά στελέχη της προηγούμενης διοίκησης του κ. Γεωργόπουλου είναι ο βασικός κορμός της υπάρχουσας διοίκησης. Τρεις Αντιδήμαρχοι από τους πέντε, ήταν σε θέσεις κλειδιά και στην προηγούμενη διοίκηση. Δημοτικοί της σύμβουλοι είχαν την ευθύνη σε σημαντικούς τομείς και στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Ο ίδιος ο δήμαρχος επίσης.”  
Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης, κα Μαριάννα Ζούρου, οι ανεξαρτητοποιημένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Οικονομίδης και Περικλής Περδικάρης και η Δημοτική Σύμβουλος Νέας Ιωνίας, κα Δέσποινα Θωμαϊδου.

ΧΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.