31 Ιανουαρίου 2013

Και τυπικά ανεξάρτητος ο Ηλίας Μοσχονάς-Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης

Την ανεξαρτητοποίησή του από το συμμαχικό δημοτικό συνδυασμό “ΑΚΕΠ-Ηράκλειο Η Επόμενη Μέρα” που διοικεί το Δήμο Ηρακλείου Αττικής γνωστοποίησε με επιστολή του προς το Προεδρείο ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Ηλίας Μοσχονάς.


Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά τη μη ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου από τον κ. Μοσχονά που έχει αποστασιοποιηθεί εδώ και καιρό από τη Δημοτική Αρχή.

Αυτή είναι δε η τέταρτη ανεξαρτητοποίηση Συμβούλου της διοικούσας παράταξης τους τελευταίους μήνες μετά τους κ.κ. Περδικάρη, Οικονομίδη και την κα Καμπούρη.

Αξίζει να αναφερθεί πως πλέον η Δημοτική Αρχή δεν έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο (16-17) με όλες τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει αυτό το γεγονός στη μελλοντική λειτουργία του Δήμου. 

 “Δεν μπορείς να κτίζεις με παλαιά υλικά το καινούργιο”

Την αντίθεσή του με τις πολιτικές της διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής εκφράζει ανοιχτά ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Μοσχονάς στη Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης που έστειλε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιώργο Φαρμάκη και την οποία παρουσιάζει το www.xtypos.gr.

Ο κ. Μοσχονάς κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για εμπλοκή μη αιρετών προσώπων στη διοίκηση του Δήμου, πισωγυρίσματα και εφαρμογή αποτυχημένων παλαιοκομματικών τακτικών από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχης.

Η Δήλωση Ανεξαρτητοποίησης
Το κείμενο του κ. Μοσχονά είναι το εξής:

“Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να ενημερώσω  το Δημοτικό Συμβούλιο ότι αποχωρώ από την παράταξη “ΑΚΕΠ Ηράκλειο η Επόμενη Μέρα” με την οποία συνεργάστηκα από τις δημοτικές εκλογές του 2010.

Με βαθύτατη συναίσθηση και απόλυτη ευθύνη της απόφασης μου δηλώνω ότι θα παραμείνω ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και θα συνεχίσω να προσφέρω και να ψηφίζω στο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την εντολή του λαού του Ηρακλείου για την επίλυση των προβλημάτων των δημοτών και της πόλης μας.Άλλωστε ο θεσμικός ρόλος και οι υποχρεώσεις ενός αιρετού είναι ιδιαίτερα απαραίτητες σήμερα, όταν φαίνεται ότι μη αιρετά πρόσωπα πιθανον καθορίζουν και την πολιτική της Δημοτικής Αρχής.

Η εντολή ήταν μια από το λαό του Ηρακλείου και ξεκάθαρη: “αλλάξτε τα όλα, νοικοκυρέψτε το Δήμο και τις υπηρεσίες του, όλα στο φως, καθαρή πόλη, όχι σπατάλες, όχι άλλα βάρη στους δημότες. Μειώστε τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού”.

Δεν φτάνει να είμαστε μόνο καλά παιδιά. Χρειάζεται αποφασιστικότητα και αν χρειαστεί να ματώσουμε, αλλά όχι άλλα πισωγυρίσματα. Δεν μπορείς να κτίζεις με παλιά υλικά κάτι καινούργιο. Δεν μπορείς να κατηγορείς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και να συνεχίζεις να κάνεις τα ίδια.

Ανεξαρτητοποιούμαι και διαφωνώ με την πολιτική της διοίκησης στην υποβάθμιση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και του Δημοτικού Ραδιοφώνου.  Διαφωνώ με τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΑΕΔΗΑ.  Διαφωνώ με την πολιτική της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα. Διαφωνώ με την ανακατασκευή και λειτουργία της πλατείας.

Ανεξαρτητοποιούμαι γιατί η πολυσυλλεκτική ομάδα που κέρδισε τις εκλογές το 2010 εσκεμμένα χρησιμοποιήθηκε και παραμερίστηκε. Ξεχάσατε το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις που υποσχεθήκατε στο λαό του Ηρακλείου και η Διοίκηση τώρα εφαρμόζει άμεσα ή έμμεσα την κυβερνητική πολιτική.

Κάποοιοι όταν κάθισαν στις καρέκλες εξουσίας και ευθύνης ξέχασαν τι ψήφιζαν στα Δημοτικά Συμβούλια τόσα χρόνια και τι υποσχέθηκαν στο λαό του Ηρακλείου, αγνόησαν τους συνεργάτες τους και πρόδωσαν τους φίλους τους. Είναι τα ίδια άτομα που είχαν παραιτηθεί ομαδικά από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή δήθεν για το καλό του Ηρακλείου. Τώρα συνεχίζουν και με αριστερό περιτύλιγμα την ίδια σπάταλη παλαιοκομματική πολιτική.

Αρνούμαι να συμμετέχω σε μια δημοτική ομάδα όπου χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες οι λίγοι αποφασίζουν για τους πολλούς. Η ανξαρτητοποίησή μου αποτελεί ηθική δέσμευση απέναντι στον ηρακλειώτικο λαό που με επέλεξε Δημοτικό Σύμβουλο. Δηλώνω ότι θα συνεχίσω να αγωνίζουμαι για το καλό της πόλης μας.

Τους Δημοτικούς Συμβούλους τους επιλέγει ο λαός και έχουν υποχρέωση να παραμένουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αγωνίζονται για αυτά που πιστεύουν και υποσχέθηκαν.  Η ανεξαρτητοποίησή μου εύχομαι και ελπίζω να αποτελέσει ανάλυση κριτικής και προβληματισμού για το μέλλον του Δήμου μας.

Σε αυτή την όμορφη πόλη ο καθένας έχει την ιστορία του και την πορεία του. Είμαστε όλοι γνωστοί και θα ξαναβρεθούμε. Κρατάω τις  λίγες πραγματικά όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί και εύχομαι σε όλους υγεία".  

www.xtypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.