29 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Παροχές για τις γυναίκες και τα παιδιά….


Με την εθελοντική υποστήριξη γιατρών της πόλης μας ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εξασφάλισε μια ακόμη παροχή υγείας, δωρεάν τέστ Παπανικολάου κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα. Επιπλέον επαναλαμβάνεται η 5η επανάληψη ψηλάφησης μαστού καθώς και ο εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών σε συνεργασία με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. 
 
Η εθελοντική προσφορά των υπηρεσιών των γιατρών της πόλης μας στα δημοτικά ιατρεία είναι εξαιρετικά σημαντική και άξια συγχαρητηρίων. Ο τομέας της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έχει απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τις ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω των δημοτικών ιατρείων καθώς από την καθημερινή επαφή των υπηρεσιών με τους πολίτες διαπιστώνεται έντονη ανάγκη παροχής υπηρεσιών υγείας. 

ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα θα πραγματοποιούνται δωρεάν test Παπαδημητρίου (test pap) – λήψη, εξέταση, αποτέλεσμα- από την ιατρό Κυτταρολόγο Νίκη Π. Μάργαρη εθελοντικά. Η κα Μάργαρη, που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στις δημότισσες, είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού που μπορείτε να κλείσετε στο τηλέφωνο 210 2794340. 

5η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΨΗΛΑΦΗΣΗΣ ΜΑΣΤΟΥ 

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου από τις 10.00 μέχρι τις 14.00 στα δημοτικά ιατρεία του δήμου θα πραγματοποιηθεί η 5η επανάληψη δωρεάν ψηλάφησης μαστού από τον ογκολόγο Αθανάσιο Καραγιάννη. Η εξέταση – ψηλάφηση θα γίνει κατόπιν ραντεβού που μπορείτε να κλείσετε στο τηλέφωνο 210 2794340.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Κάθε δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα ο παιδίατρος Γιώργος Μπούγιος βλέπει ανασφάλιστα βρέφη και παιδιά. Ο κος Μπούγιος προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά. Θυμίζουμε ότι με την υποστήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής γίνονται εμβολιασμοί σε όλα τα ανασφάλιστα παιδιά. 

Με την εθελοντική προσφορά των υπηρεσιών των γιατρών του δήμου μας, και όχι μόνο, συμβάλουμε στην διατήρηση της υγείας των κατοίκων του Ηρακλείου. 

Τα Δημοτικά Ιατρεία – Σταθμός Υγείας λειτουργούν στην υπόγεια διάβαση του σταθμού ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής. 
Πληροφορίες - Ραντεβού Τηλ: 213 2000141
e-mail: iatreia@iraklio.gr 
Δευτέρα ως Παρασκευή  08.00 - 15.00 


Δράσεις που υλοποιούνται από το Τμήμα Υγείας 

Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων ΔΗΑ και με το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
Εθελοντική Αιμοδοσία με τις Σχολές ΟΑΕΔ.
Προγράμματα Προληπτικού Ελέγχου στα σχολεία της πόλης μας σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
Διοργάνωση Αντικαρκινικού Εράνου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Αντικαρκινική Εταιρεία.
Συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Υγειών Πόλεων, οργανώνοντας προγράμματα προληπτικού ελέγχου (screening test)
Τα Δημοτικά Ιατρεία αποτελούν παράτημα της ΜΚΟ Αποστολή για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ανασφάλιστους πολίτες.
Οδοντιατρικός έλεγχος
Δωρεάν Test PAP – Δωρεάν ψηλάφηση μαστού
Συμβουλευτική ατόμου, ζεύγους και οικογένειας
Συμβουλευτική  και ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη χρόνιων πασχόντων
Διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων, εκδηλώσεων
Παροχή Νοσηλευτικής φροντίδας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.