9 Ιανουαρίου 2013

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ & ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ


Την Κυριακή 06 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες για του 2013. Η πρόταση του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Παντελή Βλασσόπουλου, για ανανέωση της εμπιστοσύνης του σώματος στο πρόσωπο του Γιώργου Φαρμάκη στη θέση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου επιβραβεύτηκε με 22 ψήφους υπέρ σε σύνολο 31 ψηφισάντων. 
 
Απόντες από τη συνεδρίαση ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Μοσχονάς λόγω ασθένειας και Δημήτρης Τσεκούρας λόγω το ότι βρισκόταν εκτός Αθηνών. 

Στη θέση της Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης «Ηράκλειο Η Πόλη Μας» ψηφίστηκε η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ζούνη με 25 ψήφους. Γραμματέας του σώματος ορίστηκε η δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη» Μαριάννα Ζούρου που έλαβε 21 ψήφους. 


Στην Οικονομική Επιτροπή ψηφίστηκαν αλφαβητικά Μαρία Γαλακτοπούλου Σπετσιώτη , Πασχάλης Γονατάς, Γιάννης Κεσκινίδης, Παρασκευή Κράλλη, Βαρβάρα Τζιατζιά, Κυριάκος Κουτρούλης, Μαριάννα Ζούρου και Γιάννης Γκίκας. Αναπληρωματικά μέλη ψηφίστηκαν οι Χρήστος Καρράς, Βιργινία Μακρυωνίτου Κωνστνατίνος Μήνας, Κωνσταντίνος Κοκκινίδης και Ειρήνη Κατσινοπούλου

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ψηφίστηκαν οι Δέσποινα Ασμακλή, Βιργινία Μακρυωνίτου, Ηλίας Μπάρμπας, Γρηγόρης Παπαδάτος, Επαμεινώνδας Σπυρόπουλος, Γιώργος Λυκούρας και Ειρήνη Κατσινοπούλου. Αναπληρωματικά μέλη ψηφίστηκαν οι Χρήστος Καρράς, Γιάννης Κεσκινίδης, Ιωάννα Χαρώνη, Δημήτρης Τσεκούρας και Γιώργος Παπαδημητρίου.


Στο πλαίσιο της συνεδρίασης στις τοποθετήσεις τους οι αρχηγοί των παρατάξεων έδωσαν ευχές για τη νέα χρονιά και ο Δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος αποδέχτηκε την πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο Η Πόλη Μας» Νώντα Σπυρόπουλου για συσκέψεις των επικεφαλών των παρατάξεων σε τακτά χρονικά διαστήματα με στόχο το στρατηγικό σχεδιασμό και τη σύνθεση απόψεων. Μάλιστα, πρότεινε την ημερομηνία της 18ης Ιανουαρίου 2013 που προηγείται της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2013 και παρέμεινε ανοιχτός σε όποιες προτάσεις συμβάλουν στην προώθηση του καλύτερου σχεδιασμού και υλοποίησης των δράσεων του δήμου. 


Επιπλέον με έγγραφό του δημάρχου Παντελή Βλασσόπουλου την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου επανατοποθετήθηκαν στις θέσεις τους οι αντιδήμαρχοι της διοικούσας αρχής. Αντιδήμαρχος Υποδομών και Ανάπτυξης ορίζεται ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Βλαντής. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αμισθί, ορίζεται η δημοτική σύμβουλος Μαρία Γαλακτοπούλου Σπετσιώτη. Αντιδήμαρχος Οικονομικών, αμισθί, ορίζεται ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Λεζγής. Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ορίζεται ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Κεσκινίδης. Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού ορίζεται ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπούκης. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του δημάρχου τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Βλαντής και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του δημάρχου θα ασκούνται από την Αντιδήμαρχο Μαρία Σπετσιώτη Γαλάκτοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.