1 Δεκεμβρίου 2012

Αγωνιστικό δελτίο δημοτικών υπαλλήλων

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δημοτικοί υπάλληλοι, ενώ η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία σε όλες τις δημόσιες, περιφερειακές και δημοτικές υπηρεσίες των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Αύριο Σάββατο οι δημοτικοί υπάλληλοι απέχουν από τις εργασίες τους, ενώ τη Δευτέρα ημέρα διεξαγωγής του εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας και προγραμματίζουν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.


Σήμερα Παρασκευή ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ –ΟΤΑ πραγματοποίησαν  στάσεις εργασίας και πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων μερίδα συγκεντρωμένων πέταξε ντομάτες και αβγά στις δυνάμεις των ΜΑΤ που φρουρούσαν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι καταλήψεις σε δημαρχεία και δημοτικά κτήρια συνεχίζονται μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ –ΟΤΑ ο κάθε σύλλογος εξειδικεύει ανάλογα με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ποια κτίρια θα καταληφθούν.

Τη Δευτέρα η ΠΟΕ –ΟΤΑ έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει πανελλήνια τετράωρη στάση εργασίας από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι. Στις 10 το πρωί της Δευτέρας οι δημοτικοί υπάλληλοι από όλη τη χώρα έχουν δώσει «ραντεβού» έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο θα διεξάγεται το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.Η ΠΟΕ –ΟΤΑ αύριο Σάββατο αναμένεται να προσδιορίσει και το ψήφισμα –πρόταση που θα καταθέσει στο συνέδριο των δημάρχων.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα συνεδριάσει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή και αφού εκτιμήσει τις αποφάσεις του Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. θα αποφασίσει τον τρόπο συνέχισης των κινητοποιήσεων.
Εν τω μεταξύ αύριο 1η Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA CHANNEL.

Απεργία την Πέμπτη
Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. πραγματοποιείται 24ωρη απεργία, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. στους  5 Νομούς (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.