22 Νοεμβρίου 2012

Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Αιτημάτων του Δήμου Ηρακλείου

Στο πλαίσιο του έργου OSEPA (Open Source Usage in European Public Administrations) η ΚΕΔΕ πραγματοποίησε Διαπεριφερειακό Εργαστήριο, το οποίο φιλοξενήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΕΤΑΑ στις 6 και 7 Νοεμβρίου.

Βασικός στόχος του εργαστηρίου ήταν να παρουσιαστούν οι τρέχουσες εξελίξεις και εφαρμογές Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής παρουσίασε την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Διαχείρισης Αιτημάτων, που λειτουργεί και εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στις υπηρεσίες του με  διαδραστική συμμετοχή των Δημοτών για ουσιαστικότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση. 


Η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει ήδη βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο 1ο European Data Forum στην Κοπεγχάγη της Δανίας.  Η εισήγηση 'OPEN DATA DISTRIBUTION OF DEMANDS, CITIZENS DATA AND COMMUNICATIONS: Munipality of Iraklio Attikis case study' που παρουσιάστηκε από τον Επιστημονικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Νικόλαο Σταυρόπουλο, τους υπαλλήλους κ. Φώτη Ζυγούλη και κ. Κώστα Κυριακάκη απέσπασε, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος, τα συγχαρητήρια και τις καλύτερες εντυπώσεις όλων των συμμετεχόντων συνέδρων.

Η κα Θάλεια Παττακού απέστειλε στους εισηγητές του Δήμου το ακόλουθο μήνυμα: '...Με ιδιαίτερη εκτίμηση εκ μέρους της ΚΕΔΕ αλλά και εγώ προσωπικά θέλω να σας ευχαριστήσω για την συμβολή σας στην επιτυχία του Workshop με θέμα «Free & Open Source Usage in Greek Public Administrations” στο οποίο αναδείξατε και στους ξένους εταίρους μας το δημιουργικό πρόσωπο της χώρας μας.'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.