30 Νοεμβρίου 2012

Στάσεις εργασίας σε δημόσιο και δήμους

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις του οι δημοτικοί υπάλληλοι μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα ημέρα διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Σήμερα Παρασκευή ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ –ΟΤΑ έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας και πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί μέχρι και τη λήξη της βάρδιας.


Αντίστοιχα η ΠΟΕ –ΟΤΑ πραγματοποιεί 4ωρη στάση εργασίας (από τις 11.00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. για την πρωινή βάρδια και 3.00 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ. για την απογευματινή).

Αυτή την ώρα πραγματοποιεί μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας η οποία αναμένεται να καταλήξει στη πλατεία Κλαυθμώνος όπου και έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τους δημοσίους υπαλλήλους. Βασικό αίτημα δημοτικών και δημοσίων υπαλλήλων η μη εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Οι καταλήψεις σε δημαρχεία και δημοτικά κτήρια αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα ημέρα κατά την οποία η ΠΟΕ –ΟΤΑ έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει πανελλήνια τετράωρη στάση εργασίας από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι.

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας οι δημοτικοί υπάλληλοι από όλη τη χώρα έχουν δώσει «ραντεβού» έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο θα διεξάγεται το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Η ΠΟΕ –ΟΤΑ αύριο Σάββατο αναμένεται να προσδιορίσει και το ψήφισμα –πρόταση που θα καταθέσει στο συνέδριο των δημάρχων.

Εν τω μεταξύ αύριο 1η Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA CHANNEL.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.