28 Νοεμβρίου 2012

Πάνω από 215.000 ωφέλιμα φάρμακα έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα!

Πάνω από 215.000 ωφέλιμα φάρμακα και ιατρικό υλικό συγκεντρώθηκαν από τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΚΑΙ και της προσπάθειας «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία».


Πάνω από 215.000 ωφέλιμα φάρμακα και ιατρικό υλικό συγκεντρώθηκαν από τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΚΑΙ και της προσπάθειας «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» με στόχο την ενίσχυση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής (του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ) αλλά και των Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων των Δήμων και της Περιφέρειας.
Η προσπάθεια ξεκίνησε το Σάββατο 16 Ιουνίου και πραγματοποιείται κάθε Σάββατο σε δύο τουλάχιστον δήμους αρχικά στην Αττική και στη συνέχεια και στην περιφέρεια.

Συγκεντρώθηκαν χιλιάδες φάρμακα σε σημεία της Αττικής και μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια των Δήμων και εθελοντών στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που ίδρυσαν η  Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Οι δήμοι που μέχρι σήμερα έχουν γίνει οι δράσεις και η κατηγοριοποίηση των φαρμάκων στην Αττική είναι : Αμαρουσίου, Φιλοθέης-Ψυχικού, Καλλιθέας, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Ιλίου, Π. Φαλήρου, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης, Αχαρνών, Παλλήνης-Γέρακα, Ν. Ηρακλείου, Δάφνης-Υμηττού, Περιστερίου, Βύρωνα, Κηφισιάς, Αγίας Παρασκευής, Ζωγράφου, Παγκρατίου, Ν. Ψυχικού, Ν. Ερυθραίας, Ηλιούπολης, Αθηναίων: Κυψέλη, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Πετράλωνα, Αγ.Βαρβάρας, Νέου Κόσμου. 
  
Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έγινε η διαλογή βάσει ημερομηνίας λήξεως και στη συνέχεια η αλφαβητική κατανομή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων σύμφωνα με τη δραστική τους ουσία.
Στην Περιφέρεια που η προσπάθεια ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου έχει γίνει συλλογή φαρμάκων σε 18 πόλεις μέχρι σήμερα : Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Καβάλα, Ναύπλιο, Χανιά, Άρτα , Σύρος, Λαμία, Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα ,Τρίκαλα, Αγρίνιο Έδεσσα, Ξάνθη, Γρεβενά, Χανιά , Κατερίνη, Σέρρες.

Όλα τα φάρμακα που μαζεύτηκαν είναι αξιοποιήσιμα και σημαντικά, όμως το σπουδαιότερο είναι ότι συγκεντρώθηκαν φάρμακα εξειδικευμένα και πολύ ακριβά, που σώζουν ζωές σε κρίσιμα νοσήματα, κάποια εκ των οποίων έχουν έλλειψη εδώ και καιρό από το ελληνικό εμπόριο, ακόμη και για τους ασφαλισμένους.

Έτσι, πραγματικό υλικό ζωής είναι τα σκευάσματα όπως οι ιντερφερόνες, οι βιολογικοί παράγοντες, τα ογκολογικά φάρμακα, οι ινσουλίνες ( και άλλα πολλά είδη) αλλά και ειδικά σκευάσματα διατροφής των καρκινοπαθών που πρόσφεραν  πολίτες και έσωσαν συνανθρώπους μας.
Τέλος, στη διάθεση ανασφάλιστων πολιτών υπάρχει ένας τεράστιος εξοπλισμός με επιθέματα, επιδέσμους και λοιπό υγειονομικό υλικό, ειδικά συμπληρώματα διατροφής για καταστάσεις σίτισης ασθενών με ιδιαίτερες ανάγκες καθώς και βακτηρίες.

Και η προσπάθεια του «Όλοι Μαζί, Μπορούμε και στην Υγεία» συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.