17 Σεπτεμβρίου 2014

Λύση στο θέμα των Βρεφονηπιακών & Παιδικών Σταθμών

Η πολυπόθητη λύση για τους Βρεφονηπιακούς & Παιδικούς Σταθμούς και την κάλυψη πρόσθετων θέσεων βρέθηκε, καθώς όπως ανακοινώθηκε, θα απορροφηθούν και τα τελευταία 23 εκατ. από τα 200 εκατ. ευρώ, που παραμένουν αδιάθετα. 

Η διάθεση του ποσού αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Υφυπουργού Εσωτερικών, Γιώργου Ντόλιου και των Υφυπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιάννη Πλακιωτάκη. 

Μετά την απόφαση ενημερώθηκε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), ότι η Κυβέρνηση θα καλύψει το υπόλοιπο ποσό των 23 εκ. €, «με απόλυτη τήρηση της προτεραιότητας για κάλυψη των πρόσθετων θέσεων, που θα δηλώσουν οι Δημόσιοι και οι Ιδιωτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί». 

Έτσι, αναμένεται στις επόμενες μέρες η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. να καλέσει Δημόσιους και Ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς να καταγράψουν και να ενημερώσουν για τις διαθέσιμες θέσεις βάσει της δυναμικότητάς τους, προκειμένου να απορροφηθεί το υπόλοιπο των Εθνικών πόρων προς όφελος της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.