26 Μαΐου 2014

Οι περιφέρειες που αλλάζουν χέρια

Ανατροπές σε έξι περιφέρειες της χώρες επιφύλαξε ο δεύτερος γύρος των εκλογών. Συγκεκριμένα στις περιφέρειες  Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου σημειώνονται αλλαγές οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη νέων προσώπων.


Ειδικότερα στην περιφέρεια Αττικής  ο Περιφερειάρχης Αττικής  Γιάννης Σγουρός,  παραδίδει  τη θέση του στην υποψήφια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ρένα Δούρου. Στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης ο Άρης Γιαννακίδης  παραδίδει  τη θέση του στον Γιώργο Παυλίδη. Στην περιφέρεια Δ. Μακεδονίας ο  Γιώργος Δακής ηττήθηκε  από τον ανεξάρτητο υποψήφιο, Θεόδωρο Καρυπίδη. Στην περιφέρεια Β. Αιγαίου  ο  Νάσος Γιακαλής  παραδίδει τη σκυτάλη στην Χριστίνα. Καλογήρου. Στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου ο Γιάννης Μαχαιρίδης, παραδίδει στον  Γιώργο  Χατζημάρκο. Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Σπύρος Σπύρου παραδίδει τη σκυτάλη στο Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

Στη Στερεά Ελλάδα νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης που επικράτησε του Βαγγέλη Αποστόλου, στην Πελοπόννησο ο Πέτρος Τατούλης, αναδείχθηκε και πάλι Περιφερειάρχης νικώντας το Οδυσσέα Βουδούρη. Στην Κρήτη ο Σταύρος Αρναουτάκης, επανεξελέγη Περιφερειάρχης επικρατώντας του Σεραφείμ Τσόκα, ενώ τη θητεία του ανανέωσε και ο Απόστολος Τζιτσικώστας την Κεντρική Μακεδονία, κερδίζοντας τον υποψήφιο της Ν. Δ Γιάννη Ιωαννίδη. Στη Θεσσαλία, Περιφερειάρχης και πάλι είναι ο Κώστας Αγοραστός που επικράτησε του Νικόλαου Τσιλιμίγκα, ενώ από τον πρώτο γύρο την Περιφέρεια Ηπείρου είχε κερδίσει ο Αλέξανδρος Καρχιμάνης. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για όλες τις περιφέρειες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.