3 Απριλίου 2014

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Βαρομετρικό χαμηλό στη δυτική Μεσόγειο, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται ανατολικά. Με αυτό το δεδομένο, στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) οι άνεμοι στην περιοχή μας θα γίνουν νότιοι με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Ιόνιο) και θα συννεφιάσει σχεδόν σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της και θα ανέβει η σχετική υγρασία. 


Επισημαίνεται ακόμα ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για το σχηματισμό ομιχλών κυρίως στα ηπειρωτικά το πρωί. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο (5-6/4), καθώς θα σημειωθούν αρκετές βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και οι άνεμοι (Α-ΒΑ στα βόρεια και ΝΑ στα νότια) θα πνέουν με ένταση 5 με 7 μποφόρ. Η νέα εβδομάδα θα αρχίσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά στη συνέχεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.