14 Μαρτίου 2014

Θα βρεθούν επενδυτές για το Ο.Τ. 216;

Έτοιμος να ξεκινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την εκτέλεση του έργου ανάπλασης στο Οικοδομικό Τετράγωνο 216 είναι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής παρά τις αντιδράσεις αντιπολίτευσης και κατοίκων για κάποια στοιχεία του έργου.


Μετά την έγκριση που έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στην εκτέλεση του έργου μέσω του προγράμματος JESSICA ο Δήμος πλέον αναζητάει τους συμβούλους εκείνους που θα τρέξουν το διαγωνιστικό κομμάτι και θα αναλάβουν να βρουν ιδιώτες πρόθυμους να αναλάβουν την χρηματοδότηση του φιλόδοξου project. Εκεί θα γίνει βέβαια και η διαπραγμάτευση του Δήμου με τους υποψήφιους επενδυτές σχετικά με τους όρους παραχώρησης των χώρων (χρονική διάρκεια, τίμημα, εισιτήρια κλπ).

Tι προβλέπει το σχέδιο
Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο ακίνητο των 6,5 στρεμμάτων, που είναι σήμερα διαμορφωμένο ως πάρκο, βρίσκεται μεταξύ των οδών Πευκών και Ελευθερίου Βενιζέλου, και απέναντι από τα σχολικά συγκροτήματα του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου.

Τα βασικά στοιχεία, σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, του έργου έχουν να κάνουν με τη διαμόρφωση χώρων αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής στο ακίνητο.

Ειδικότερα στο χώρο του υπάρχοντος παλαιού εργοστασίου προβλέπεται η ανέγερση νέου τριώροφου κτιρίου στον οποίο προτείνεται να στεγαστεί θέατρο-χώρος εκδηλώσεων 400 θέσεων που θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει και παραστάσεις υψηλού επιπέδου με αντίτιμο. Επίσης, προτείνεται να υπάρχουν και καταστήματα στο κτίριο, ενώ στο σχέδιο υπάρχει και υπόγειος χώρος στάθμευσης 44 αυτοκινήτων.

Έπειτα στη νοτιοδυτική πλευρά του οικοπέδου (στο πρανές που διαμορφώνεται) προβλέπεται η κατασκευή υπαίθριας πισίνας αλλά με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, όπως γραφεία, αποδυτήρια, να είναι υπόσκαφες, κάτω από το έδαφος δηλαδή, μια δυνατότητα που δίνει η κλίση του εδάφους σε αυτό το σημείο.

Επίσης οι μελετητές πρότειναν να δημιουργηθούν εμπορικές χρήσεις (μαγαζιά-καφετέριες) αλλά και εκθεσιακός χώρος σε συγκεκριμένα σημεία του ακινήτου, να πεζοδρομηθεί η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου μπροστά στο ακίνητο, ενίσχυση του πρασίνου με φύτευση ψηλών δέντρων και πιθανή δημιουργία ποδηλατόδρομου που θα συνδέει το πάρκο και με άλλους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Γιατί υπάρχουν αντιδράσεις  
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπάρχει κάθετη διαφωνία σχετικά με την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων από ιδιώτη αλλά και για κάποιες εμπορικές χρήσεις που προβλέπεται να αναπτυχθούν εκεί. Οι κάτοικοι και ειδικά οι γονείς μαθητών που φοιτούν στο παρακείμενο γυμνάσιο και λύκειο αντιδρούν στην δημιουργία καφετεριών στον χώρο που είναι πιθανό να αποτελέσουν πόλο έλξης και πιθανής.. κοπάνας των παιδιών τους.


XTYPOS

1 σχόλιο:

  1. ντροπη στο χτυπο, δεν ειναι η κοπανα, ειναι το πρασινο που θα χαθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.