14 Φεβρουαρίου 2014

Λουκέτο στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Κλείνουν οι υγειονομικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ, καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο προσφάτως ψηφισθείς νόμος για την αναδιάρθωση του οργανισμού.
Το xtypos.gr βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στα κλειστά ιατρεία της Νέας Ιωνίας στη γέφυρα της οδού Παναγούλη όπου οι λιγοστοί παρόντες εργαζόμενοι αλλά και ασφαλισμένοι ήταν σε καθεστώς σύγχισης σχετικά με τι θα γίνει στη συνέχεια.

Πάντως, οι περίπου 85000 εργαζόμενοι τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας με τους γιατρούς να καλούνται να επιλέξουν αν θα παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας και τον νέο οργανισμό που δημιουργείται χωρίς όμως να διατηρήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους.

Ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται  για εξετάσεις, συνταγογραφήσεις και ελέγχους-θεωρήσεις από συμβεβλημένους γιατρούς και στα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης, όπως μάθαμε τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ,  συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Νέας Ιωνίας, θα μείνουν προς το παρόν ανοικτά. Πάντως το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει πως η όλη διαδικασία θα κρατήσει έναν μήνα και οι μονάδες θα ανοίξουν ξανά υπό το νέο οργανισμό.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥΥ έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από εργαζόμενους και ασφαλισμένους. Υπάρχει παραδείγματος χάρη η παράμετρος των ανθρώπων εκείνων που είχαν στα ιατρεία τον γιατρό τους είτε για εξετάσεις και είτε για συνταγογραφήσεις ο οποίος ήξερε το πρόβλημα τους και τώρα πλέον τον χάνουν.

Το πρωί της Παρασκευής έξω από τα ιατρεία της Νέας Ιωνίας βρέθηκαν μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και Πέριξ και της Λαϊκής Επιτροπής τα οποία ζητούσαν να μην υλοποιηθεί η απόφαση του κλεισίματος της μονάδας.



XTYPOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.