5 Φεβρουαρίου 2014

Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας στο Ηράκλειο Αττικής και σε 13 ακόμα Δήμους

Ο θεσμός των Κέντρων Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας), ξεκινά πιλοτικά τη λειτουργία του σε 14 δήμους, ενώ προγραμματίζεται η ένταξη και άλλων δήμων σε όλη τη χώρα.


Τα ΚΕΠ Υγείας θα παρέχουν τη δυνατότητα στους υγιείς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν, να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας και να αποκτούν την πρόσβαση που δικαιούνται στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους.

Το πρόγραμμα αφορά τη «Δημιουργία και δικτύωση δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής Υγείας» και υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαïκής Ένωσης.

Την λειτουργία των 14 ΚΕΠ Υγείας, ανακοίνωσαν σήμερα ο πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας Γιώργος Πατούλης μαζί με 13 δημάρχους ( Αγ.Παρασκευής  Β.Ζορμπάς, Αγ.Αναργύρων-Καματερού Ν.Σαράντης , Αλίμου Α.Ορφανός, Βύρωνα Ν.Χαρδαλιάς, Γαλατσίου Κ.Τσίρος, Γλυφάδας Κ.Κοκόρης, Ηρακλείου Π.Βλασσόπουλος, Λαυρεωτικής Κ.Λεβαντής, Μαραθώνα  Ι.Λουίζος, Μεταμόρφωσης Μ.Καρπέτας, Π.Φαλήρου Δ.Χατζηδάκης, Περιστερίου  Α.Παχατουρίδης και Πυλαίας-Χορτιάτη Ι.Καϊτεζίδης).

Στο πλαίσιο του προγράμματος, πρόκειται να γίνει ολοκληρωμένος προσυμπτωματικός έλεγχος σε επτά νοσήματα, βάσει των διεθνών πρωτοκόλλων screening που ορίζουν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

Μέσα στα ΚΕΠ θα δημιουργηθεί η Κάρτα Υγείας Πρόληψης του κάθε πολίτη που το επιθυμεί, προκειμένου να παρακολουθείται ο προσυμπτωματικός του έλεγχος. Ο έλεγχος αφορά συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες στόχους του πληθυσμού για κάθε νόσημα ξεχωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.