1 Δεκεμβρίου 2013

Αναμόρφωση στο Ο.Τ 216 μέσω «Jessica»

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ηράκλειο Αττικής η προμελέτη για την κατασκευή ενός σύγχρονου πάρκου, με αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, στο Ο.Τ 216, ακριβώς απέναντι από το σχολικό συγκρότημα της Οδού Πεύκων.


Το έργο, όταν και εφόσον, ολοκληρωθεί θα περιλαμβάνει σύμφωνα με το project που παρουσιάστηκε ενώπιον του Σώματος, ένα ανοικτό κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών, τέσσερα (τουλάχιστον) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος συνολικού εμβαδού 160 τ.μ και ένα σύγχρονο πολιτιστικό πολυχώρο.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 26 Νοεμβρίου, πρόκειται για ένα νέο κτήριο το οποίο θα εντάσσεται μέσα στα όρια του Ο.Τ 216 και θα περιλαμβάνει θεατρική σκηνή και κεντρικό χώρο που θα μπορεί να αξιοποιηθεί ως συνεδριακό κέντρο.

Το θέμα ήρθε μετά από πρωτοβουλία της διοίκησης του Δήμου (απουσίαζε εκ νέου ο Δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος & χρέη Δημάρχου έκανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Βλαντής) και γνωστοποιήθηκε πως οι αρχικοί πόροι για να ξεκινήσουν οι εργασίες θα αντληθούν από το πρόγραμμα «Jessica» και θα ανέρχονται στο ύψος των 3.700.000 Ευρώ.

Οι προσκείμενες στην αντιπολίτευση παρατάξεις - αν και αναγνώρισαν τη δουλειά των αρχιτεκτόνων μηχανικών που έκαναν την παρουσίαση - έθεσαν τις ενστάσεις τους και καταψήφισαν τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής Βλασσόπουλου για ένα έργο που αν και εφόσον ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται να αλλάξει ριζικά τη φυσιογνωμία της περιοχής.

Κατά τάχθηκε ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Μαστοράκος (1990-2006), ο οποίος κάλεσε τη διοίκηση να αναβάλει το θέμα και να μην εισηγηθεί την ψήφιση του με το σκεπτικό ότι πρέπει να γίνει εκτενέστερη συζήτηση και να τεθούν οι όποιες αποφάσεις από άλλη οπτική γωνία.

Καταψήφισε και η «Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη», με τον επικεφαλής Νίκο Μπάμπαλο, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της «ΠΝΟΗ» Κυριάκος Κουτρούλης αλλά και ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ Βασίλης Λυκούρας ο οποίος χρησιμοποίησε «σκληρή γλώσσα» τόσο για τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής, όσο και για τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νώντα Σπυρόπουλο

Ο Νώντας Σπυρόπουλος είχε καταρχήν τοποθετηθεί θετικά απέναντι στους σχεδιασμούς της διοίκησης του Δήμου για το Ο.Τ 216, αλλά πριν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας αποχώρησε.

Όταν τοποθετήθηκε ο Βασίλης Λυκούρας (ο Νώντας Σπυρόπουλος είχε ήδη αποχωρήσει από την αίθουσα) δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μιλάμε για ένα έργο η αισθητική του οποίου είναι εκπληκτική αλλά είναι άλλοι οι λόγοι που μας αναγκάζουν να διαφωνήσουμε. Πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει άρδην τη φιλοσοφία της πόλης αλλά όχι προς όφελος των Ηρακλειωτών. Δεν είμαστε dealers. Για εμάς ο κ. Σπυρόπουλος, ως ικανός επιχειρηματίας, λειτούργησε ως dealer».
Από τη συνεδρίαση απουσίασε η επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών  Ειρήνη Κατσινοπούλου.


 ekfrasi.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.