16 Οκτωβρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ κάνει… casting για την επιλογή των υποψήφιων δημάρχων

Στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι προτιμά να δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως και εκείνη των ευρωεκλογών, ένα συμμαχικό σχήμα της Κεντροαριστεράς μέσα στο οποίο θα «χωνευτεί» το ΠΑΣΟΚ, ώστε να αποφευχθεί κυβερνητική αποσταθεροποίηση σε περίπτωση εκλογικής συντριβής του το Μάιο.


 Ωστόσο, οι διεργασίες για τη δημιουργία της ελληνικής «Ελιάς» προχωρούν αργά και δύσκολα, ενώ τίποτα δεν δείχνει ότι ακόμη και αν φτιαχτεί τελικά ένα συμμαχικό σχήμα, αυτό θα έχει δυναμική μεγαλύτερη από εκείνη του ΠΑΣΟΚ.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν πραγματικό εφιάλτη για τη Χαριλάου Τρικούπη, αφού το ΠΑΣΟΚ που κυριαρχεί σήμερα στους δήμους και στις περιφέρειες κινδυνεύει να τα χάσει όλα. Ηδη, δήμαρχοι και περιφερειάρχες εκλεγμένοι με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ αυτοπροβάλλονται πλέον ως ανεξάρτητοι και φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οδηγία που έχει δώσει ο Ευ. Βενιζέλος είναι να αναζητηθούν «φρέσκα πρόσωπα» και νέοι υποψήφιοι προκειμένου, τουλάχιστον, να καταδειχθεί ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί τη μετάβαση σε μια νέα γενιά στελεχιακού δυναμικού. Ο Πάρης Κουκουλόπουλος θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή υποψηφίων, ενώ λόγο έχει και ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο Μίμης Ανδρουλάκης ενθαρρύνεται από πολλές πλευρές να είναι υποψήφιο στο Δήμο Πειραιά. Ο ανεξάρτητος βουλευτής που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ είναι αποστασιοποιημένος το τελευταίο διάστημα από τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή και μάλιστα δεν δραστηριοποιείται έντονα στο πλαίσιο των διεργασιών για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, όπως ο ίδιος είχε αναγγείλει όταν έφυγε από το ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός ότι είναι φανατικός Ολυμπιακός και δημοφιλής στους φιλάθλους της ομάδας του είναι ένα ισχυρό όπλο για τον ίδιο, εφόσον τελικά δώσει τη μάχη για το Δήμο Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.