29 Οκτωβρίου 2013

''ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ'' - Ασυνέπεια λόγων και έργων από την Δημοτική αρχή


‘Ενα χρόνος πέρασε από τότε πού ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας αναφερόταν στην παράταξη μας  λέγοντας, ότι επιζητούσαμε τη δημόσια αντιπαράθεση για «μικροπολιτικά οφέλη», «ψηφοθηρικούς λόγους» και ότι κάνουμε αντιπολίτευση για «το θεαθήναι».


Για «το θεαθήναι» λοιπόν (κατά τη γνώμη του) ήταν η πρότασή μας, (απέναντι στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής) να μην καταργηθούν τα Δημοτικά Ιατρεία στο Παλαιό Ηράκλειο, τα οποία λειτουργούσαν και εξυπηρετούσαν την περιφέρεια και μια περιοχή πού το έχει ανάγκη. Πήραμε τότε τη διαβεβαίωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι τελικά θα λειτουργούσαν στον εναπομείναντα ανεκμετάλλευτο μέχρι σήμερα χώρο, δίπλα στο Β΄ΚΑΠΗ, πού νοικιάσθηκε άλλωστε γι΄αυτόν τον σκοπό και πληρώνεται το ενοίκιο από το Νομικό Πρόσωπο της Κοινωνικής Μεριμνας γι αυτόν τον σκοπό. Πέρασε έκτοτε ένας χρόνος και στις ερωτήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί καθυστερεί η λειτουργία των ιατρείων παίρναμε την απάντηση, ότι «είναι θέμα χρόνου να διαμορφωθεί ο χώρος και αυτό θα γίνει μόλις εξευρεθούν τα χρήματα.’

Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες ημέρες, ότι η Διοίκηση υπαναχώρησε αθετώντας το λόγο της και τελικά ΔΕΝ θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά Ιατρεία στο Παλιό Ηράκλειο. Η απόφαση αυτή της Διοίκησης, μας υποχρεώνει να θυμίσουμε τι έλεγε τότε η  Δημοτική Αρχή: «Ακόμη μια φορά τους αποδεικνύουμε ότι με επιμονή, όρεξη για δουλειά και με προγραμματισμό, καταφέραμε στον  ίδιο χώρο να συστεγαστούν και οι δύο κοινωνικές δομές, χωρίς εξοδα και τα χρηματικά ποσά που ξοδευόντουσαν τα παρελθόντα έτη».
Επίσης έλεγε: « το Ηράκλειο είναι ένα και όχι δύο ταχυτήτων και ότι το μόνο συμφέρον της παράταξής μας είναι η δημιουργία εντυπώσεων με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.»
 
Αλήθεια μετά την απόφαση της Διοίκησης να καταργήσει τα Δημοτικά Ιατρεία στο Παλιό Ηράκλειο, ποιοι δημιουργούν εντυπώσεις; Ποιοι αθετούν το λόγο τους;

Στα Δημοτικά Ιατρεία δεν απευθύνονται μόνο μέλη των ΚΑΠΗ, αλλά πολίτες όλων των ηλικιών, που τώρα δεν εξυπηρετούνται στην περιοχή του Παλαιού Ηρακλείου και των Ηπειρώτικων. Ούτε μπορούν βεβαίως να επισκεφθούν τα Δημοτικά Ιατρεία στο Κέντρο, αφού κατάργησαν και τη Δημοτική Συγκοινωνία.
Συνεπής η Δημοτική Αρχή στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής έκλεισε τα δημοτικά ιατρεία σε συνέχεια της υποβάθμισης του ΕΟΠΠΥ και του επερχομένου κλεισίματος των ιατρείων του στη Λ. Ηρακλείου.


                                                           Για τον  τομέα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ         
                                                                    ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.