24 Σεπτεμβρίου 2013

Με άδειες τσέπες και αγωνία για το μέλλον

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής έκαναν το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης ραδιοφωνίας ( που λειτουργεί τον Επικοινωνία FM) καθώς ανοιχτό παραμένει το θέμα της τύχης των δημοτικών  ραδιοφωνικών σταθμών και της ένταξης των υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας.


Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ ο Υπουργός Εσωτερικών έριξε το μπαλάκι στους δημάρχους τους οποίους καλεί να προχωρήσουν σε αξιολόγηση των ανωτέρω δομών και των εργαζομένων.  Στη συνεδρίαση του ΔΣ Ηρακλείου, και ενώ είχαν προηγηθεί σχετικές αναφορές από Συμβούλους της αντιπολίτευσης, εκ μέρους των εργαζομένων  πήρε το λόγο ο κ. Δημήτρης Δημακόπουλος που ζήτησε από το Σώμα να πάρει θέση απέναντι στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας. Επίσης ζήτησε απαντήσεις και στο μείζον θέμα της καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων που έχουν φτάσει τους 10 μήνες φέρνοντας τους 38 εργαζομένους και τις οικογένειες τους σε απόγνωση.

Στο περίμενε τους άφησε ο Δήμαρχος
Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος  υπογράμμισε πως η θέση της δημοτικής αρχής είναι υπέρ της διατήρησης της συχνότητας και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας των εργαζομένων. Στη συνέχεια θύμισε τις ενέργειες του από την αρχή της θητείας του μέχρι σήμερα με αποδέκτη κυβέρνηση, κόμματα και όργανα της αυτοδιοίκησης για να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει τη δυνατότητα μετακίνησης των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο φορέα και οι οποίες δεν έχουν φέρει ακόμα αποτέλεσμα. Ο κ. Βλασσόπουλος, πάντως, θεώρησε θετικό το γεγονός πως έχει ανοίξει δημόσιος διάλογος για τα δημοτικά ραδιόφωνα και  ζήτησε μια μικρή πίστωση χρόνου για την έκδοση  ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφού πρώτα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κεντρικών συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων όπως την ΕΣΗΕΑ. Για το θέμα των δεδουλευμένων ο Δήμαρχος τόνισε πως είναι σε εξέλιξη προσπάθειες να βρεθούν τα χρήματα και να καταβληθούν  κάποια ποσά έστω και έναντι στους εργαζόμενους.

XTYPOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.