17 Σεπτεμβρίου 2013

Προσεχώς...έργα

Eνημέρωση για τα έργα που επίκεται να γίνουν το επόμενο διάστημα στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής παρέχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου των βορείων προαστίων της Αθήνας.


Πράσινη ταράτσα στο 13ο Δημοτικό Σχολείο
Ειδικότερα, αξιολογήθηκε θετικά από το ΚΑΠΕ η πρόταση του Δήμου για τη δημιουργία Πράσινου Δώματος στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής (Ιφιγενείας και Αγ. Νεκταρίου). Το έργο, που έχει προϋπολογισμό  173.000€, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2007-2013” (ΕΠΠΕΡΑΑ).
Η δεύτερη πρόταση που κατέθεσε η δημοτική Αρχή  για  τη δημιουργία Πράσινου Δώματος στα σχολεία 9ο και 10ο Δημοτικό δεν έγινε αποδεκτή για αυτή την περίοδο, παρά την υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσε, και αναμένεται να κριθεί εκ νέου το 2014.

Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κος Γεώργιος Βλαντής δήλωσε σχετικά: Η Δημιουργία του πράσινου δώματος θα ομορφύνει το σχολείο και θα συμβάλλει:
στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής,  τη σημαντική βελτίωση της θερμομονωτικής ικανότητας του κτηρίου και κατ΄ επέκταση των  συνθηκών διαβίωσης των μαθητών”. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2014.

Δημιουργία παιδικής χαράς στην πλατεία Ρίτσου

Επίσης, εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η πρόταση για τη δημιουργία νέας Παιδικής Χαράς στην Πλατεία Ρίτσου στα πλαίσια του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση - Βιοκλιματική Ανάπλαση Πόλης» , προϋπολογισμού 110.000€.
Η χρηματοδότηση αφορά στην προμήθεια σύγχρονων οργάνων και δαπέδου Ασφαλείας για μια έκταση περίπου 720τμ στην συγκεκριμένη πλατεία , όπου αναμένεται να δημιουργηθεί μια πρότυπη παιδική χαρά. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2013.

Έργα βελτίωσης σχολικών κτηρίων
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο μειοδοτικός διαγωνισμός  για την ανάδειξη αναδόχου για την εκτέλεση έργου που αφορά στην κάλυψη επισκευαστικών αναγκών των Σχολείων του Δήμου μας προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Τα έργα, που θα χρηματοδοτηθούν με ίδιους πόρους του Δήμου, αναμένεται να αρχίσουν μέσα στο 2013 και προβλέπεται να διαρκέσουν 2 χρόνια περίπου.

Επισκευές και διανοίξεις δρόμων
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο που αφορά σε διανοίξεις νέων και σε επισκευές παλιών δρόμων της πόλης  προϋπολογισμού 550.000 ευρώ.Το έργο, που θα χρηματοδοτηθεί με ίδιους πόρους του Δήμου μας, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2013 και έχει αναμενόμενη διάρκεια 2 χρόνια περίπου.


ΧΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.