20 Σεπτεμβρίου 2013

Επικοινωνία 94.0 fm: Μόνο άνωθεν η λύση

Το λειτουργικό μέλλον της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής απασχόλησε για ακόμη μια φορά τα τελευταία τρία χρόνια τις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου


Η συνεδρίαση έγινε με την παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων στο συγκεκριμένο μέσο και αντιπροσωπείας της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ).

Αυτή την ώρα οι οφειλές δεδουλευμένων αποδοχών προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης φτάνουν τους 10 μήνες και «τρέχει» και ο Σεπτέμβριος του 2013, ενώ μετά το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η δικομματική Κυβέρνηση (μετά την αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ) τα δημοτικά ραδιόφωνα στο σύνολο τους είναι επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, αλλά έχουν χαρακτηριστεί ως φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία τους.

Το θέμα έθιξαν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «ΠΝΟΗ» Κυριάκος Κουτρούλης και ο επικεφαλής της «Ηράκλειο –Ανθρώπινη Πόλη» Νίκος Μπάμπαλος.

Ο πρώτος έκανε λόγο για «ξαφνικό θάνατο νούμερο 4» και ζήτησε να συνεχίσει τη λειτουργία του ο «Επικοινωνία 94.0 fm» χωρίς να χαθεί καμία θέση εργασίας και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η θέση μας είναι ότι ο σταθμός αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου και θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει. Για εμάς δεν τίθεται καμία λογική λουκέτου»

Ο δεύτερος κάλεσε –για ακόμη μια φορά- τη Δημοτική Αρχή να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της σε σχέση με τη Δημοτική Ραδιοφωνία και ζήτησε να γίνει ειδική συνεδρίαση του Σώματος στο άμεσο μέλλον με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την τύχη του « Επικοινωνία 94.0 fm».

Επίσης προανήγγειλε ότι θα είναι παρών στο προγραμματισμένο (για το μεσημέρι της Παρασκευής) ραντεβού του Δήμαρχου Παντελή Βλασσόπουλου με εκπροσώπους των οικείων Ενώσεων Συντακτών (Ε.Σ.Η.Ε.Α & Ε.Σ.Π.Η.Τ) στο γραφείο του ιδίου.

Από την πλευρά των εργαζομένων στο μέσο τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Δημακόπουλος ο οποίος ζήτησε από το Σώμα να υιοθετήσει ψήφισμα στην κατεύθυνση της αντίθεσης στην προοπτική του «λουκέτου» και στην εξασφάλιση ότι «θέλετε τους εργαζόμενους στις θέσεις τους και ότι θεωρείτε χρήσιμη τη δουλειά τους».

Παντελής Βλασσόπουλος: Να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της πόλης Παντελής Βλασσόπουλος τοποθετήθηκε συνολικά στο θέμα και παρουσίασε με σχετικές επιστολές και έγγραφα μια προς μια τις ενέργειες που έχει κάνει από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ταυτόχρονη μεταφορά του προσωπικού σε άλλες θέσεις του οικείου Ο.Τ.Α ή του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «είναι ευχής έργον που έστω και αργά μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας η Κυβέρνηση άνοιξε το θέμα στο πλαίσιο της κινητικότητας. Θέλω να πιστεύω ότι θα δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο πλαίσιο του διαλόγου, όσων Δήμων διαθέτουν συχνότητες με τα αρμόδια όργανα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς»

Σημειώνεται ότι το πρωί της ίδιας ημέρας ο Παντ. Βλασσόπουλος είχε συναντηθεί με αντιπροσωπεία εργαζομένων στο μέσο και μετέβη –παρουσία εργαζομένων-για πολλοστή φορά στο ΥΠΕΣΔΑ όπου είχε συνάντηση με το Διευθυντή του Υπουργού Γιάννη Μιχελάκη προκειμένου να δοθεί κάποια «ανάσα» στο οικονομικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί για τους εργαζομένους.

Ωστόσο όπως εξήγησε ο ίδιος ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου: «Έχω πει επανειλημμένως ότι δεν είμαι σε θέση να καταλάβω τους εργαζόμενους γιατί εγώ στη ζωή μου δεν έχω υπάρξει για δέκα μήνες απλήρωτος. Συνεπώς δεν μπορώ να ξέρω πως είναι μια τέτοια κατάσταση. Από εκεί και πέρα, όπως ξέρουν όλοι, ανεξάρτητα αν δεν το παραδέχονται, δεν έχουμε μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν ότι όλες οι ενέργειες μας γίνονται για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Γιατί προτιμούμε να μην τους πληρώνουμε παρά να χαθούν οι θέσεις εργασίας. Από εκεί και πέρα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι αν δε δοθεί οριστική λύση, τότε ο Δήμος δεν θα έχει τη δυνατότητα να εγγυηθεί τη συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού»

ekfrasi.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.