25 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ Ο.Τ. 216: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Με την με αρ.349/28-12-2012 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η οικονομοτεχνική μελέτη για το έργο «Αστική ανάπλαση στο Ο.Τ 216» , η υποβολή ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου στο πρόγραμμα Jessica, καθώς και ολοκληρωμένη πρόταση χρηματοδότησης για το προαναφερόμενο έργο.


Συγκεκριμένα ο Δήμος προτίθεται να αξιοποιήσει τον χώρο αυτό, συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων περίπου, με σκοπό τη δημιουργία επιπλέον ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και χρήσεων που θα σχετίζονται με δραστηριότητες πολιτισμού και αναψυχής.

Σήμερα στο χώρο αυτό υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο παλιό τριώροφο εργοστάσιο χωρίς λειτουργική χρήση,ενώ ο περιβάλλων χώρος έχει διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου εντός του οποίου λειτουργεί και παιδική χαρά. Η σκέψη είναι να καθαιρεθεί το παλιό κτήριο και στη θέση του να ανεγερθεί ένα νέο που θα διαμορφωθεί σε πολυχώρο πολιτιστικών και άλλων δράσεων.

Δευτερευόντως θα δημιουργηθούν υποδομές αθλητισμού και αναψυχής με την λειτουργία πισίνας και αναψυκτηρίου που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους κατοίκους της πόλης μας ,αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Για τον σκοπό αυτό έχει εκπονηθεί και κατατεθεί μια αρχική προμελέτη που αναλυτικά προβλέπει την κατασκευή, συντήρηση και εκμετάλλευση :

α) ενός διώροφου κτηρίου τριών επιπέδων, που θα εξυπηρετεί ανάγκες πολιτισμού-συνεδριακού κέντρου συμπεριλαμβανομένου υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων 44 θέσεων, αποδυτηρίων , κολυμβητικής δεξαμενής και λοιπών χώρων εξυπηρέτησης,
β) κτηρίου αναψυκτηρίου δύο επιπέδων,
γ) ανοιχτής κολυμβητικής δεξαμενής, με διαστάσεις 29,5 μ. Χ 19,5 μ.,10 διαδρομών,
δ) εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε τμήμα της οροφής των κτηρίων και υλοποίηση έργων πρασίνου,τόσο στα δώματα των δύο κτηρίων όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Στην οριζοντιογραφία που επισυνάπτεται (εδώ... ) παρουσιάζεται η αποτύπωση των προτεινόμενων δράσεων. περισσότερα...

Η ανάπλαση του προαναφερόμενου οικοδομικού τετραγώνου αφενός μεν διαφυλάσσει τον χαρακτήρα της περιοχής και συμβάλλει στην αισθητική της αναβάθμιση, αφετέρου καλύπτει και υπαρκτές ανάγκες του Δήμου στον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Με τη διενέργεια Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης ζητάμε την έγκριση της παραπάνω προμελέτης ή τη διατύπωση προτάσεων και ιδεών για κάποια διαφορετική διαχείριση του χώρου από τους δημότες και κατοίκους της πόλης μας.

Υποβάλλετε Ηλεκτρονικά τις Προτάσεις σας, τις Ιδέες σας, τις Απόψεις σας στο πεδίο Ανάρτηση Σχολίου (κάτω από το άρθρο) αφού ταυτόχρονα εγγραφείτε στην Ιστοσελίδα του Δήμου: http://www.e-irakleio.gr/signup

1 σχόλιο:

  1. Που είναι ρε παιδιά το εν λόγω οικόπεδο για να καταλάβουμε; Τόσους χώρους απαολωτριωμένους έχει ο Δήμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.