3 Ιουλίου 2013

Πρόσκληση Myrtillo & Σωματείο Αλκυόνη




Το Myrtillo καφέ & το Σωματείο Αλκυόνη σας προσκαλεί σε μια βραδιά γνωριμίας τη Δευτέρα 08 Ιουλίου στις 20.00 στην αυλή πίσω από το υπό κατασκευή κατάστημα του(πλατεία 28ης Οκτωβρίου 6, απέναντι από το σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής). 


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
  • Παρουσίαση του Myrtillo στα Ελληνικά, Αγγλικά και νοηματική γλώσσα
  • Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Αναπηρία Μοίρα ή Επιλογή»
Εισηγητές :
Γιώργος Χρηστάκης - Ψυχολόγος, χορογράφος, διευθυντής της DAGIPOLI dance co.
Νικήτας Καυκιός - Κλινικός Ψυχολόγος
Την εκδήλωση στηρίζει η εταιρεία ζαχαροπλαστικής Tony Martin.
Είσοδος με ποτό 5€. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ολοκλήρωση των έργων του Myrtillo café

Το Myrtillo (ΑΜΚΕ Α00122, 29.2013) είναι ένα μη κερδοσκοπικό πρωτοπόρο και δυναμικό café – πολιτιστικός χώρος, που θα εργοδοτεί νέους από ευπαθείς ομάδες και θα εκπαιδεύει κατ’ έτος άλλους νέους με μαθησιακές δυσκολίες για έξοδο στη ζωή και στην αγορά εργασίας. Η φιλοσοφία της Myrtillo βασίζεται στους παρακάτω άξονες:

  1. Στον ίδιο χώρο πρέπει να υπάρχει ζωντανή και ισότιμη συνεργασία ανάμεσα στους κοινωνικά προνομιούχους και στους κοινωνικά αδικημένους συνανθρώπους μας.
  2. Η «ειδική» εκπαίδευση δεν πρέπει να είναι περιθωριοποιημένη και ισοπεδωτική, ούτε  να δίνει απλώς απασχόληση, αλλά να ασκείται μέσα σε παραγωγικούς κοινωνικούς χώρους και να οδηγεί σε υπέρβαση προβλημάτων με την καλλιέργεια της αυτογνωσίας των ιδιαίτερων χαρισμάτων και της προσωπικής ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.