26 Ιουνίου 2013

Οι προθεσμίες για ρύθμιση χρεών προς την Εφορία


Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μπορούν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις που νομοθετήθηκαν πρόσφατα. Σύμφωνα ειδικότερα με τα όσα ανακοίνωσε η ΓΓΠΣ:

1) Αν θέλετε να εξοφλήσετε εφάπαξ τις ληξιπρόθεσμες μέχρι 31-12-2012 οφειλές σας (με έκπτωση 50% επί των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που είχαν συσσωρευτεί μέχρι 31-12-2012), πρέπει να υποβάλετε τη σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία (ΔΟΥ ή τελωνείο) μέχρι και την 1η Ιουλίου 2013. Ταυτόχρονα, πρέπει να καταβάλετε και το σχετικό ποσό.

2) Αν θέλετε να υπαχθείτε σε ρύθμιση για την καταβολή των οφειλών σας σε δόσεις, μπορείτε να υποβάλετε τη σχετική αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση περιουσιακής κατάστασης χειρόγραφα στην αρμόδια υπηρεσία (ΔΟΥ ή τελωνείο) για οφειλές έως 1.500.000 ευρώ.

3) Από τις 18-7-2013 οι αιτήσεις υπαγωγής σε ρύθμιση για την τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων βεβαιωμένων στις ΔΟΥ οφειλών θα πρέπει να υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, που θα δημιουργηθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών στην ιστοσελίδα της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.gsis.gr

Αν σκοπεύετε να ενταχθείτε στη ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων μέχρι 31-12-2012 οφειλών σας, η οποία προβλέπει περισσότερες από 48 και μέχρι 100 μηνιαίες δόσεις, έχετε περιθώριο να υποβάλετε την αίτησή σας μέχρι και τις 31-12-2013.

Επίσης, σε κάθε περίπτωση, από τις 18-7-2013 και μετά, μαζί με την αίτηση πρέπει να υποβάλετε -επίσης ηλεκτρονικά- και την υπεύθυνη δήλωση με τα αναλυτικά στοιχεία για την περιουσιακή και εισοδηματική σας κατάσταση. Στη δήλωση αυτή θα πρέπει να αναγράψετε πλήρη στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία σας, τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας, τις λοιπές αποταμιεύσεις και επενδύσεις σας, τις απαιτήσεις σας από τρίτους και τις οφειλές σας σε ιδιώτες, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και λοιπούς φορείς του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα! Θα πρέπει επίσης να δηλώσετε το τρέχον και το μελλοντικό σας εισόδημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.