23 Απριλίου 2013

Ημερίδα Για τις Σχολικές Επιτροπές

Ημερίδα για τις σχολικές επιτροπές που διοργάνωσε η εταιρεία συστημάτων πληροφορικής ΕΠΑΦΟΣ παρακολούθησαν οι εργαζόμενοι του γραφείου των Σχολικών Επιτροπών του δήμου Ηρακλείου Αττικής Θανάσης Μανδηλάς και Πάρης Κρητικός, καθώς και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πασχάλης Γονατάς την Παρασκευή 19 Απριλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η ημερίδα περιλάμβανε εκτός από τις παρουσιάσεις των δραστηριοτήτων της εταιρείας, τις εξελίξεις στη λειτουργία των σχολικών επιτροπών, το πλαίσιο δεδομένων και λειτουργίας από εκπροσώπους των σχολικών επιτροπών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του Δήμου Αλίμου.


Ακολούθησε συζήτηση με τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες σχετικά με το που βρίσκεται ο κάθε δήμος και προβλήματα που έχουν προκύψει από τις Καλλικρατικές Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές. Η επιμόρφωση εκτός από ενδιαφέροντα συμπεράσματα για πρακτικές που ακολουθούνται από άλλους δήμους έδωσε και μια εικόνα στους εκπροσώπους του δήμου Ηρακλείου Αττικής σε τι στάδιο βρίσκονται τα νομικά πρόσωπα σε σχέση με τους άλλους δήμους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πασχάλης Γονατάς «Είναι μεγάλος ο όγκος των πληροφοριών και ακόμα μεγαλύτερη η ανατροφοδότηση από την καθημερινή εφαρμογή του νομικού πλαισίου των σχολικών επιτροπών. Για αυτό απαιτείται συνεχής ενημέρωση και επιμόρφωση. Από την εικόνα που αποκομίσαμε από την ημερίδα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής βρίσκεται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργίας των σχολικών επιτροπών ενώ πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση. Έχουν αναιρεθεί πολλές παλαιότερες πρακτικές και αυτό έχει δυσκολίες και αντιστάσεις που πρέπει να καμφθούν αλλά το αποτέλεσμα αξίζει την όποια επιπλέον προσπάθεια απαιτείται.»