29 Απριλίου 2013

Συνάντηση τοπικού τύπου

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Τύπου (20 Απριλίου) την Τετάρτη 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» αφιέρωμα για τα 60 χρόνια τοπικού τύπου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Φίλιππου Πολίτη, εκδότη και πρώην δημοτικού συμβούλου στο Ηράκλειο Αττικής σε συνεργασία με το τμήμα πολιτισμού του δήμου. Ο Φ. Πολίτης παραχώρησε για την εκδήλωση το αρχείο του, με όλες τις εκδόσεις του Ηρακλείου Αττικής τα τελευταία 60 χρόνια, τοπικού τύπου, συλλόγων γονέων, πολιτιστικών συλλόγων και παρατάξεων.


Στο αφιέρωμα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Φαρμάκης, ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Γιάννης Κεσκινίδης, η πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Δέσποινα Ασμακλή, ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Πασχάλης Γονατάς, η αντιπρόεδρος της ΚΕΑΕΔΗΑ Παρασκευή Κράλλη, ο πρώην δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και εκδότης παραταξιακών εφημερίδων Γιώργος Μαστοράκος, ο πρόεδρος του συλλόγου Αρκάδων και εκδότης της εφημερίδας «Ο Γέρος Του Μοριά» Κος Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Μεσηνίων Δημήτρης Λυμπερόπουλος, η πρόεδρος του συλλόγου φίλων Στέλιου Καζαντζίδη «Ο Ζέφυρος» Μαίρη Αρώνη και η πρόεδρος του συλλόγου κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού «Αράκλι» Μαίρη Σπυροπούλου.

Ο δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Φίλιππο Πολίτη για την προσφορά του, καλώντας στο βήμα, για να κάνουν μαζί την απονομή, τον Γιώργο Μαστοράκο.

Την συζήτηση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Δημήτρης Μπούκης, βασικός ομιλητής ήταν ο Φίλιππος Πολίτης πρώην δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής. Καλεσμένος για να παρουσιάσει το εγχείρημα της «Εφημερίδας τον Συντακτών» ήταν ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Γιάννης Σμυρλάκης. Ο Γιάννης Σμυρλάκης έδωσε μια αντικειμενική εικόνα του χώρου των μέσων μαζικής ενημέρωσης όπως διαμορφώνεται σήμερα όπου περίπου 5000 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη δουλειά τους από ΜΜΕ που κλείνουν, και την ομοιομορφία που παρουσιάζεται στις ειδήσεις που προβάλλονται από όλα τα κανάλια..

Στην συνέχεια ο τέως δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Γιώργος Μαστοράκος απήγγειλε ένα δικό του ποίημα από την ποιητική του συλλογή με τον τίτλο «Ηράκλειο».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους εκδότες Βασίλη Μαγγαναδέλη, Τάσο Τατάρογλου, Βασίλη Καραβάκο, Χρήστο Ζαγκλή και Άρη Αθανασάκη, όπου θίχτηκαν ακροθιγώς ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του τοπικού τύπου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις προοπτικές του. Παρουσίαση της ιστοσελίδας και των προφίλ των κοινωνικών δικτύων του δήμου Ηρακλείου Αττικής έκανε και ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του δήμου Νίκος Σταυρόπουλος (PhD).



 ekfrasi.net