24 Απριλίου 2013

Πασχαλινές λαμπάδες στα bazaar Αθήνας - Θεσσαλονίκης

Μόλις δέκα ημέρες απομένουν ως την Ανάσταση, τη σημαντικότερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, και τα βαφτιστήρια περιμένουν με αγωνία τα καθιερωμένα δώρα των νονών. Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία λίγοι είναι εκείνοι που θα αφήσουν τα βαφτιστήρια τους παραπονεμένα και προσπαθούν να βρουν έξυπνες, ξεχωριστές, αλλά συνάμα οικονομικές λύσεις για τα πασχαλινά δώρα. 
 
Εξαιρετική πρόταση αποτελούν τα πασχαλινά bazaar που διοργανώνονται αυτές τις ημέρες για τη στήριξη της δράσης ανθρωπιστικών φορέων. Το καθιερωμένο πασχαλινό παζάρι του Χαμόγελου του Παιδιού ταξιδεύει εφέτος σε εννέα πόλεις όλης της Ελλάδας και για ολόκληρη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Χειροποίητες λαμπάδες, στεφανάκια, κοσμήματα και άλλα πασχαλινά δώρα που τα παιδιά, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές έφτιαξαν με αγάπη και μεράκι θα βρίσκονται στους πάγκους της εορταγοράς. Διατίθενται όμως και στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Χαμόγελου για όσους δεν καταφέρουν να τα επισκεφθούν.

Στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί το διήμερο πασχαλινό παζάρι της UNICEF, την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Απριλίου, όπου θα παρουσιαστεί η ανοιξιάτικη συλλογή ειδών, καθώς και έκθεση φωτογραφίας για το έργο της οργάνωσης. Το μπαζάρ θα παραμείνει ανοιχτό από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, όμως όσοι επιθυμούν μπορούν να προμηθευτούν τα πασχαλινά είδη από τα καταστήματα της UNICEF σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και από την ηλεκτρονική της σελίδα.

Το εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall, που βρίσκεται στον Αγιο Δημήτριο, θα φιλοξενήσει το Σάββατο 27 Απριλίου από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ το Πασχαλινό Bazaar των Παιδικών Χωριών SOS. Εκεί θα διατεθούν προς πώληση οι χειροποίητες λαμπάδες και άλλα πασχαλινά διακοσμητικά είδη που για ακόμη μια χρονιά έφτιαξαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας Vodafone Ελλάδος προκειμένου να προσφέρουν το 100% των εσόδων στα Παιδικά Χωριά SOS.

Χειροποίητες πασχαλινές κατασκευές φτιαγμένες από τους ενοίκους δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης θα διατίθενται το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 στο εορταστικό παζάρι για την ενίσχυση του Κέντρου Εναλλακτικής Απασχόλησης και Θεραπευτικών Δράσεων «Διαδρομή» της ΚΣΔΕΟ «ΕΔΡΑ» και του Κέντρου Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου» του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου. Από τις 10 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Περιστέρι, θα διατίθενται λαμπάδες, πασχαλινά δώρα, κοσμήματα και άλλα μικροαντικείμενα σε προσιτές τιμές.

Μια γιορτή αγάπης και προσφοράς για τα παιδιά όλου του κόσμου και τα ζώα διοργανώνει από την Παρασκευή 26 ως και την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 στην Τεχνόπολη η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Αγάπη για Ολους με σκοπό την ενίσχυση άπορων οικογενειών, αλλά και των αδέσποτων μικρών μας φίλων. Στο τριήμερο πασχαλινό παζάρι, που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο Δ10, οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν σε τιμές που ξεκινούν από 2 ευρώ χειροποίητα κοσμήματα, αξεσουάρ, πασχαλινά είδη, λαμπάδες, κεριά, διακοσμητικά, παιδικά είδη, vintage και retro.

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται ως την Τρίτη 30 Απριλίου 2013 πασχαλινό Bazaar από το Γραφείο Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Ερευνας και Καινοτόμων Δράσεων σε συνεργασία με τα τμήματα και τις δομές του. Καθημερινά λοιπόν από τις 9.30 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι θα διατίθενται πασχαλινές λαμπάδες, πρωτότυπες κεραμικές κατασκευές, ξυλόγλυπτες δημιουργίες, κοσμήματα και διακοσμητικά είδη που έχουν επιμεληθεί οι ένοικοι, τα μέλη και οι ασθενείς των δομών.

Στη Θεσσαλονίκη θα λάβει χώρα και η πασχαλινή αγορά του Συλλόγου Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου, 10.00 - 21.00, στα γραφεία της οδού Καρανιβάλου 31 στην Κάτω Τούμπα. Οι τιμές για τις χειροποίητες λαμπάδες σε ποικίλα σχέδια κυμαίνονται από 1,50 ως 8,00 ευρώ. Οσοι δεν μπορέσουν να παρευρεθούν θα έχουν τη δυνατότητα να τις προμηθευτούν ως τη Μεγάλη Τετάρτη στα γραφεία του Συλλόγου.

Στα περίπτερα της οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου στη στάση του μετρό Πανεπιστήμιο και στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης οι νονοί θα έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν μια από τις πολύχρωμες πασχαλινές λαμπάδες για την ενίσχυση του έργου της, χαρίζοντας συγχρόνως χαμόγελα ελπίδας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Η τιμή της λαμπάδας είναι συμβολική και ανέρχεται στα 5 ευρώ, ενώ της ευχετήριας κάρτας μόλις στα 0,50 ευρώ. Το περίπτερο της Αθήνας θα παραμένει ανοικτό καθημερινά 09.00 - 18.00 ως τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ στη Θεσσαλονίκη ως το Μεγάλο Σάββατο 11.00 - 20.00.


Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 23/4/13