11 Απριλίου 2013

Πρωτοβουλία φύτευσης βολβών στο 9ο & 10ο Δημοτικό

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το 9ο & 10ο Δημοτικό πραγματοποίησε μια διασκεδαστική δράση με τους μαθητές και τις μαθήτριες της δευτέρας τάξης των δύο σχολείων που συστεγάζονται με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών και την επαφή τους με τη φύση.


Με την υποστήριξη της Φυτοτεχνίας ΑΦΟΙ Τσατσάνοι ΟΕ που χορήγησε βολβούς από χρωματιστές γλαδιόλες, χώμα και γλαστράκια, του αντιδήμαρχου περιβάλλοντος Γιάννη Κεσκινίδη, των γεωπόνων του δήμου και των εργαζόμενων της υπηρεσίας πρασίνου, οι μικροί μαθητές έγιναν μικροί κηπουροί. Κάθε μαθητής ακολουθώντας τις οδηγίες των γεωπόνων φύτεψε ένα βολβό στο γλαστράκι του με σκοπό να το φροντίζει μέχρι να ανθίσει. Οι μαθητές υποδέχτηκαν την πρωτοβουλία με ενθουσιασμό και υποσχέθηκαν να φροντίζουν τα γλαστράκια τους μέχρι να ανθίσει το λουλούδι τους.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών που πραγματοποιεί η διεύθυνση περιβάλλοντος προωθώντας την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των δημοτών. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ξεκίνησε πρόγραμμα ενημέρωσης για την ανακύκλωση στα νηπιαγωγεία του δήμου Ηρακλείου Αττικής με στόχο την εκπαίδευση των νηπίων για την ανακύκλωση, την αναγκαιότητά της και τα οφέλη που προσφέρει, στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, η περιβαλλοντική παιδεία ξεκινά από την οικογένεια και το σχολείο και για αυτό οι ενέργειες τις διεύθυνσης έχουν επικεντρωθεί στην ενημέρωση των νέων δημοτών της πόλης που μεγαλώνοντας θα έχουν διαμορφώσει οικολογική συνείδηση και θα είναι κατά το δυνατό πιο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος.