2 Μαρτίου 2013

Κάλεσμα ενότητας των συλλόγων του Ηρακλείου από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ρουμελιωτών

Στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο « Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουρίωτου & Νεότητος) ευχήθηκε για τη νέα χρονιά ο σύλλογος Ρουμελιωτών Ηρακλείου Αττικής «Ο Καραϊσκάκης» κατά την παραδοσιακή τελετή για την κοπή της Βασιλόπιττας.

Η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο, κ. Παντελή Βλασσόπουλο, και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γιώργο Βλαντή, Στέφανο Λεζγή, και Δημήτρη Μπούκη, τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κ. Πασχάλη Γονατά και τη δημοτική σύμβουλο, κα Βιργινία Μακρυωνίτου. Τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκπροσώπησαν η αντιπρόεδρος του ΔΣ, κα Μαίρη Ζούνη, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη», κ. Νίκος Μπάμπαλος καθώς και ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Όραμα για το Ηράκλειο» και δήμαρχος της περιόδου 2006-10, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου.


Από εκπροσώπους συλλόγων & φορέων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Χαρίλαος Περπιράκης, ο πρόεδρος του συλλόγου Μακεδόνων Γιάννης Μήτσιος, η πρόεδρος του συλλόγου φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Ηρακλείου & Νέας Ιωνίας Μαίρη Αρώνη καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας Αθανάσιος Ραυτόπουλος.

Προσέλευση αρκετών νέων
Στα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης είναι ότι ο πρόεδρος του συλλόγου Ρουμελιωτών Ηρακλείου Αττικής «Ο Καραϊσκάκης», Φιλόλογος /Ιστορικός Βαγγέλης Νικολάου, ευχαρίστησε πρώτους από όλους τους ρουμελιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου, ενώ ενθαρρυντικό στοιχείο ήταν η προσέλευση αρκετών νέων ηλικιακά συμπολιτών μας, όπως επίσης και πολλών νέων μελών τα οποία εντάχθηκαν στις τάξεις του συλλόγου.

Ο Βαγγέλης Νικολάου κάλεσε στο βήμα όλους τους εκπροσώπους της τοπικής πολιτικής σκηνής ενώ δε δίστασε να «σπάσει» το πρωτόκολλο και να παρουσιάσει μια σειρά νέων ανθρώπων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κοινωνικό ιστό του Ηρακλείου με ιδιαίτερη επιτυχία και κάλεσε τους παρευρισκόμενους προέδρους συλλόγων & φορέων να εδραιώσουν τη μεταξύ τους συνεργασία και να αναδείξουν και εκείνοι με τη σειρά τους, όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος αναγνώρισε την εμφανή δραστηριότητα του συλλόγου την τελευταία διετία που αποσκοπεί κυρίως στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρούμελης, ενώ κοινοποίησε ότι ολοκληρώνονται οι εργασίες στο πρώην «Πικαντίλι» επί της οδού Κουντουργιώτου το οποίο θα παραδοθεί σύντομα στους φορείς του Ηρακλείου.
 xtypos.eu