5 Μαρτίου 2013

Δράσεις αλληλεγγύης και αντίστασης του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου

Η τρίτη χρονιά του Μνημονίου βουλιάζει την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση. Χρέος μας η ανατροπή των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές και τη χώρα μας, Αντιστεκόμαστε στη φτώχια, την πείνα, την απελπισία, την ταπείνωση. Χρέος μας να σταθούμε όρθιοι καθένας και καθεμιά από εμάς, αλλά και συνολικά η κοινωνία που ισοπεδώνεται.

Απλώνουμε δίκτυα αλληλεγγύης παντού. Καλούμε όλες και όλους να συμμετέχουν στις δράσεις του Δικτύου Πολιτών – Αξιοπρέπεια Αντίσταση Αλληλεγγύη.

Συγκεντρώνουμε στα γραφεία μας παιχνίδια, παιδικά βιβλία και ρούχα. 

Στήνουμε καλάθια αλληλεγγύης στα σούπερ μάρκετ και συλλέγουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας ( λάδι, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες, όσπρια, ρύζια, ζυμαρικά, είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής)
Την Παρασκευή 8.3 στις 19.00 ( Βίλλα Στέλλα) διοργανώνουμε εκδήλωση- συζήτηση για τις δράσεις και τις δομές αλληλεγγύης, με συμμετοχή εκπροσώπων από τη δημοτική κίνηση «Στροφή Νέα Σμύρνης» (διάθεση τροφίμων χωρίς μεσάζοντες), το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά και τον Σύλλογο προστασίας των πολιτών από την αυθαιρεσία (κρατική, πολιτική, οικονομική, κοινωνική) 

Το Σάββατο 9.3 από 10.00 – 15.00, στον χώρο της υπόγειας διάβασης του σταθμού ΗΣΑΠ, γιορτή αλληλεγγύης με χαριστικό- ανταλλακτικό παζάρι, συλλογική κουζίνα και πολιτιστικά δρώμενα για παιδιά. 

Για το δικαίωμα μας στη ζωή και την αξιοπρέπεια
zonews.gr