3 Μαρτίου 2013

Η Abarth φτιάχνει το δικό σας, μοναδικό αυτοκίνητο

Η εξατομίκευση (Custom Attitude) είναι η αντίληψη που βρίσκεται πίσω από το Abarth "fuoriserie", ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στους καταναλωτές που θέλουν αποκλειστικότητα στη διαμόρφωση του αυτοκινήτου τους μαζί με κορυφαία επίπεδα επιδόσεων.

Το πρόγραμμα Abarth "fuoriserie" προέκυψε ως φυσική εξέλιξη στον κόσμο των ειδικών κατασκευών, με τον οποίο μοιράζεται τη ρύθμιση κινητήρων από τη βασική μονάδα των 180 HP.


Η Έκθεση της Γενεύης θα φιλοξενήσει το λανσάρισμα τεσσάρων τέτοιων αυτοκινήτων ως παράδειγμα του τι μπορεί να υλοποιηθεί. Η συλλογή The New Heritage που συνδυάζεται με το πνεύμα των αγώνων και την ιστορία της Abarth θα παρουσιάσει το Abarth 695 "Record" και το Abarth 695 "Scorpione", με εξατομικεύσεις που αναβιώνουν αναμνήσεις από ιστορικά μοντέλα και συγκεκριμένα το Abarth 750 Record Bertone και το A112 ή 124 Abarth. Επίσης, θα υπάρχουν το Abarth 695 "Hype" και το Abarth 695 "Black Diamond", που ανήκουν στη συλλογή New Wave, που εστιάζει στις τελευταίες τάσεις και τη ζήτηση για καινοτομία σε υλικά και τεχνολογίες.

Abarth "fuoriserie"
Το πρόγραμμα Abarth "fuoriserie", που ενισχύει την εξατομίκευση και την αποκλειστικότητα, ξεκινάει από τις επιδόσεις (μόνο τα αυτοκίνητα "fuoriserie" («ειδικής σειράς») έχουν κινητήρα αναβαθμισμένο στους 180 ίππους και το αποκλειστικό λογότυπο 695) και συνεχίζει με τα νούμερα (περιορισμένες εκδόσεις σε ελάχιστα αντίτυπα) και με την έμφαση στην καινοτομία, την τεχνολογία και τις τάσεις της αγοράς.
Εκτός από τον κινητήρα των 180 ίππων, τα αυτοκίνητα Abarth "fuoriserie" ξεχωρίζουν επίσης στον τομέα της τεχνολογίας με το ηλεκτρικά ελεγχόμενο χειροκίνητο κιβώτιο Abarth Competizione, με χειριστήρια αλλαγών στο τιμόνι, το οποίο ενισχύει την απόδοση του κινητήρα και μειώνει το χρόνο των αλλαγών, εξασφαλίζοντας επίσης και άνεση στην οδήγηση.

Abarth Punto Supersport
Το Punto έχει επίσης αλλάξει: το Punto Supersport παίρνει τους δρόμους με ολοκαίνουργια εμφάνιση και η φιλοσοφία Custom Attitude έχει εφαρμοστεί και σε αυτό. Το νέο Punto Supersport επεκτείνει και ενισχύει τη ζωηρή προσωπικότητα του αυτοκινήτου, συνδυάζοντας σπορ χαρακτήρα και αδρεναλίνη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στη σχεδίαση, το στιλ και την προσεγμένη κατασκευή. Οι στάνταρ ζάντες των 17'' συμπληρώνουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο προσφέρεται πλέον με στάνταρ τον 1.4 MultiAir αναβαθμισμένο στους 180 ίππους και επιπλέον, νέα χρώματα αμαξώματος αλλά και τις χαρακτηριστικές ματ μαύρες λωρίδες στην οροφή και το καπό. Οι επιδόσεις εκτοξεύονται, με τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 216 χλμ./ώρα και την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε μόλις 7,5''. Οι αεριζόμενοι δίσκοι εμπρός και οι απλοί δίσκοι πίσω με τις «δαγκάνες» της Brembo® εξασφαλίζουν το πιο αποτελεσματικό φρενάρισμα.

Το εσωτερικό του Punto Supersport χαρακτηρίζεται επίσης από αποκλειστικές λεπτομέρειες διαφοροποίησης, επιπλέον της μεγάλης λίστας στοιχείων του έξτρα εξοπλισμού που είναι διαθέσιμη. Στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται στοιχεία όπως ο αυτόματος κλιματισμός, το σύστημα Blue&Me με χειριστήρια στο τιμόνι, σπορ καθίσματα εμπρός, δερμάτινο τιμόνι και μεταλλικά πεντάλ.

Οι πιο απαιτητικοί πελάτες μπορούν να προσαρμόσουν ακόμα περισσότερο το αυτοκίνητο στις ανάγκες τους, με τη μεγάλη γκάμα αξεσουάρ και βελτιωτικών κιτ που προσφέρει η Abarth, όπως τα αμορτισέρ τεχνολογίας FSD της Koni® ή το σύστημα φρένων Abarth Brembo®.
http://news247.gr