20 Φεβρουαρίου 2013

Παραιτήθηκε η Σίβυλλα Χαΐνη από τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη

Την παραίτησή της κατέθεσε η κα Σίβυλλα Χαΐνη από τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Το απρόσμενο αυτό γεγονός αποκαλύφθηκε στο  Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης όπου και αναγνώστηκε η σχετική επιστολή της κα Χαΐνη.

Ο λόγος της παραίτησής της είναι η πρόταση της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ για την κατάργηση του θεσμού του Συμπαραστάτη και η οποία έχει φτάσει στη Βουλή. Η κα Χαΐνη στην επιστολή της χαρακτήρισε την πρόταση ως άδικη, άστοχη και αναχρονιστική και υπογράμμισε πως η παραίτησή της είναι μια πράξη αντίδρασης σε διαχρονικές “νοοτροπίες, λογικές και τακτικές που δεν επέτρεψαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε”.


Τη διαφωνία τους με την πρόταση της ΚΕΔΕ κατέθεσαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Κυριάκος Κουτρούλης, Νίκος Μπάμπαλος και Μαίρη Ζούνη οι οποίοι ζήτησαν να εκδοθεί απόφαση-ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα.  

Την έκπληξή του για την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ εξέφρασε ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος ο οποίος δήλωσε πως σέβεται την απόφαση της κας Χαΐνη με την οποία η Δημοτική Αρχή είχε μια άριστη, όπως είπε, συνεργασία. “Η εμπειρία της θα είναι χρήσιμη στο μέλλον για το Δήμο” τόνισε.
Σημειώνουμε εδώ πως συνολικά σε όλη την χώρα έχουν εκλεγεί περίπου 20 πρόσωπα στο νεοσύστατο (δημιουργήθηκε από τον Καλλικράτη) θεσμό.

Ευχαριστίες του Δημάρχου στον Ηλία Μοσχονά
Στην ίδια συνεδρίαση αναγνώστηκε και η επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την ομάδα της διοίκησης του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Ηλίας Μοσχονά (την παραθέσαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ). Ο Δήμαρχος είπε ότι σέβεται τον πρώην συνεργάτη, παρά το γεγονός πως διαφωνεί κάθετα με την επιστολή, και τον ευχαρίστησε για όσα πρόσφερε στο Δήμο.

ΧΤΥΠΟΣ