15 Φεβρουαρίου 2013

Ερχεται η “Σπιτική Κουζίνα” στο Ηράκλειο Αττικής

Στους χώρους της καινούργιας υπόγειας διάβασης του ΗΣΑΠ σχεδιάζει να εγκαταστήσει τη νέα υπηρεσία της “Σπιτικής Κουζίνας” ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, όπως αποκάλυψε η διοίκηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ήρθε εισήγηση της διοίκησης για αλλαγή της απόφασης που είχε πάρει παλαιότερα το Σώμα για υπεκμίσθωση του ενός εκ των τριών καταστημάτων της υπόγειας διάβασης προκειμένου να στεγαστεί εκεί το κτηματολόγιο.


Ωστόσο, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών, κα Μαρία Γαλακτοπούλου, υπήρξε αλλαγή σχεδίων της διοίκησης η οποία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ο Δήμος και το τρίτο κατάστημα  για την υπηρεσία της “Σπιτικής Κουζίνας” (στα άλλα δύο στεγάζονται τα δημοτικά ιατρεία) και να αναζητηθεί άλλος χώρος για το κτηματολόγιο.

 Η “Σπιτική Κουζίνα” είναι μια υπηρεσία παροχής φαγητού με φτηνό αντίτιμο σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και η οποία ήδη λειτουργεί σε κάποιους δήμους της Αττικής.  

Μειώθηκαν κατά 16 τα ενοικιαζόμενα ακίνητα
Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος ήδη πληρώνει 1000 ευρώ το μήνα ενοίκιο  στον ΗΣΑΠ για τα δύο καταστήματα (500 ευρώ έκαστο) που σήμερα χρησιμοποιεί και αναμένεται να δώσει άλλα 500 για το τρίτο.

Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Γιάννη Γκίκα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Στέφανος Λεζγής δήλωσε πως σήμερα ο Δήμος χρησιμοποιεί 7 ενοικιαζόμενα ακίνητα έναντι 23 (!) το προηγούμενο διάστημα.


ΧΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.