15 Φεβρουαρίου 2013

Θα ξαναβγεί στους δρόμους το δημοτικό ασθενοφόρο;

Tην επαναλειτουργία του δημοτικού ασθενοφόρου σε συνεργασία με κάποιο νοσοκομείο της περιοχής εξετάζει η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου Αττικής, όπως αποκάλυψε η Αντιδήμαρχος, κα Μαρία Γαλακτοπούλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του πρώην Δημάρχου, κ. Σταύρου Γεωργόπουλου.

Το δημοτικό ασθενοφόρο, που προήλθε από δωρεά εταιρείας, ξεκίνησε επί δημαρχίας Γεωργόπουλου με βασικό στόχο να εξυπηρετεί πολίτες με προβλήματα υγείας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στις μετακινήσεις τους προς και από τα νοσοκομεία.


Ωστόσο, γρήγορα παροπλίστηκε λόγω της αδυναμίας πρόσληψης του εξειδικευμένου προσωπικού  (σ.σ. απαιτούνται τέσσερις οδηγοί και τέσσερις νοσηλευτές) που απαιτείται μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στις προσλήψεις των δήμων. 

Η κα Γαλακτοπούλου (με ενέργειες της οποίας ήρθε το ασθενοφόρο στο Δήμο) δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως έγινε μια επαφή  με το “Αγία Όλγα” για να παραχωρηθεί το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο με κάποια ανταποδοτικά οφέλη για τους κατοίκους του Ηρακλείου (όπως παροχή ιατρικών υπηρεσιών μέσα από τα δημοτικά ιατρεία κλπ), η οποία όμως δεν προχώρησε.

Ανάλογη πρόταση έχει  γίνει προς το νοσοκομείο “Αγ. Ανάργυροι” της Κηφισιάς, χωρίς όμως να υπάρξει και εκεί  θετική εξέλιξη, όπως ενημέρωσε τον Χ-τύπο η Αντιδήμαρχος η οποία θα υποβάλλει ανάλογη πρόταση και στο ΚΑΤ.

 xtypos.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.