23 Φεβρουαρίου 2013

Audi Q3 RS. Σπορ, γρήγορο και με χώρους

Θα κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Ο λόγος για το ολοκαίνουργιο Audi Q3 RS που παρουσιάστηκε επίσημα από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το νέο σπορ Q3 είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς Q της Audi, το οποίο προσφέρεται και σε έκδοση RS. Με αυτό το μοντέλο, η φίρμα από το Ίνγκολσταντ κάνει λόγο για μια "νέα τάξη πραγμάτων στην κατηγορία των SUV".


Το Q3 RS ξεχωρίζει από τις σπορ πινελιές στον σχεδιασμό του, όπως είναι ο ανασχεδιασμένοσ προφυλακτήρασ, η μαύρη κυψελοειδής μάσκα,  τα τελειώματα αλουμινίου, ο πίσω διαχύτης  και μια μεγαλύτερη εξάτμιση από χρώμιο. Η μειωμένη της απόσταση από το έδαφος αποτελεί επίσης σημαντική συμβολή στην συνολική επιθετική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό το crossover έρχεται με σπορ καθίσματα από δέρμα / alcantara , τελειώματα από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, αλουμινένια πεντάλ και το RS MMI infotainment σύστημα.

Το  RS Q3 θα τροφοδοτείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο 2,5-λίτρων πεντακύλινδρο  κινητήρα με 310 ίππους, παρέχοντας επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Στην γερμανική αγορά οι τιμές του αυτοκινήτου θα ξεκινούν από € 54.600, και οι παραδόσεις πρέπει να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.