22 Ιανουαρίου 2013

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ

Μια διαφορετική συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής. 

Το ΣΤ1 του 7ου Δημοτικού Ηρακλείου Αττικής επισκέφτηκε το δημαρχείο και έθεσε ερωτήματα εφ’ όλης της ύλης στο δήμαρχο Παντελή Βλασσόπουλο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Φαρμάκη, την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Γαλακτοπούλου και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πασχάλη Γονατά στο πλαίσιο εργασίας που ετοιμάζουν με τη δασκάλα τους Κωνσταντίνα Καραγιάννη. 


Οι μαθητές «δημοτικοί σύμβουλοι» που συνοδεύονταν από την δασκάλα τους και το διευθυντή του σχολείου Κωνσταντίνο Χασιώτη αρχικά θέλησαν να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του δήμου και των εκλεγμένων διοικητικών οργάνων αλλά και τις αρμοδιότητες που έχει ο δήμος. 

Ζήτησαν από το δήμαρχο να τους απαριθμήσει τα προβλήματα που εντοπίζει στο δήμο.  Ενημερώθηκαν από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Γαλακτοπούλου για τις κοινωνικές δομές του δήμου, και για το ρόλο του δήμου στα σχολεία από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πασχάλη Γονατά.  




Ζήτησαν ιστορικά στοιχεία για το δήμο και αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη βιβλιοθήκη του δήμου για την εργασία τους. Ζήτησαν να ενημερωθούν για τις δράσεις του δήμου σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την αύξηση του πράσινου. Ερωτώμενος για την δράση του δήμου σχετικά με τα αδέσποτα ζώα, ο δήμαρχος ενημέρωσε τους μαθητές ότι ο δήμος πρόσφατα προχώρησε σε πρόγραμμα φροντίδας των αδέσποτων ζώων του δήμου μας. 

Οι μικροί δημότες ζήτησαν να μάθουν τι μπορούν να κάνουν σε περιόδους απεργιών των εργαζομένων στην καθαριότητα αλλά και τι μπορούν να κάνουν οι δημότες για να βοηθήσουν το δήμο. Τέλος ρώτησαν το δήμαρχο αν υπάρχουν έργα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν στο δήμο λόγω οικονομικής κρίσης και τους απάντησε ότι η μεγαλύτερη έλλειψη είναι στους πόρους που διατίθενται για έργα υποδομής από το κράτος. 
 
Ωστόσο όπως υπογράμμισε, με την διαχείριση που έχει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια η δημοτική αρχή, έχει αποπληρώσει 2.000.000 ευρώ περίπου σε χρέη του δήμου και αναμένεται να λάβει άλλα 5.000.000 από το κράτος ώστε να αποπληρώσει τους προμηθευτές ενώ με την επιμήκυνση του δανείου του δήμου η επόμενη διοικητική θητεία θα έχει μεγαλύτερη ρευστότητα προκειμένου να μπορεί να υλοποιεί περισσότερες δράσεις.   


Ο δήμαρχος συνεχάρει τους μαθητές και τους δασκάλους τους για την πρωτοβουλία τους και τους δήλωσε ότι περιμένει με ανυπομονησία να διαβάσει την εργασία τους όταν την ολοκληρώσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.