22 Ιανουαρίου 2013

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ο δήμος Δράμας και τριάντα πέντε κοινωνικοί, επαγγελματικοί  και παραγωγικοί  φορείς, σύλλογοι και οργανώσεις της πόλης υπέγραψαν την ίδρυση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου, που στόχο έχει  την κάλυψη των πραγματικών αναγκών κοινωνικής υποστήριξης των πολιτών. 

Σύμφωνα με το Σύμφωνο «το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναμένεται να αγγίξει σε κάποια τουλάχιστον φάση της ζωής τους, όλους ανεξαιρέτως τους Δραμινούς πολίτες. Κάθε πολίτης, νέος ή όχι, εργαζόμενος ή άνεργος, μόνος ή στο πλαίσιο της οικογένειάς του, αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί τις υπηρεσίες που με σταθερό  χαρακτήρα θα υποστηρίζονται διαχρονικά από το Δίκτυο.  


Γι’αυτό και ως προσπάθεια πρέπει περισσότερο να εκλαμβάνεται ως μια εναλλακτική μορφή οργάνωσης της τοπικής μας Κοινωνίας, παρά απλά ως ένας διαφορετικός μηχανισμός υποστήριξης των ευρισκόμενων σε ανάγκη συμπολιτών μας».  

Θεμελιώδης στόχος του Δικτύου είναι  η επιτυχής και διαρκής αντιμετώπιση των προβλημάτων που υφίστανται στον τομέα της “Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης – Δημόσιας Υγείας”, στον τομέα “Παιδί και Οικογένεια”, καθώς και στον τομέα υποστήριξης των “ευπαθών κοινωνικών ομάδων”.  

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα συντονίζεται από τη Γενική του Συνέλευση. Σ’αυτήν θα συμμετέχουν με εκπρόσωπό τους όλοι ανεξαιρέτως οι φορείς που συνυπογράφουν το Σύμφωνο και εκεί θα επιλύονται όλα ανεξαιρέτως τα ζητήματα που αφορούν στο συνολικό εγχείρημα, καθώς και σε ειδικότερα θέματα καθημερινής λειτουργίας και επιμερισμού της συνολικής δράσης. 

Η Γενική Συνέλευση θα συνέρχεται με τη μορφή της ολομέλειάς της τακτικά μία φορά ανά εξάμηνο ή έκτακτα οποτεδήποτε κρίνεται απαραίτητο, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δράμας ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας. 

Όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεσμεύονται ότι θα προσπαθήσουν όχι απλά να συνεισφέρουν στην υλοποίηση των μέτρων που περιγράφονται στη Χάρτα, αλλά να τα υποστηρίξουν έμπρακτα με την καθημερινή δραστηριότητα των στελεχών και των μελών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.