2 Ιανουαρίου 2013

Αδειασμα σε Μανιτάκη που πάλι απειλεί!

Συνεχίζονται από τη Δικαιοσύνη τα «κρύα» ντους για την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το ζήτημα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, την ώρα που ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης συνεχίζει να απειλεί τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης τόσο για την ορθότητα των στοιχείων των υπό ένταξη υπαλλήλων όσο και, κυρίως, για τη μη αποστολή των λιστών διαθεσιμότητας.

Ειδικότερα, άλλους 64 υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δικαίωσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το Πρωτοδικείο Αθηνών, διατάσσοντας την επιστροφή τους στην υπηρεσία μέχρι την οριστική απόφαση τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για 24 δημοτικούς υπαλλήλους από τους Δήμους Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, καθώς και 40 δημοσίους υπαλλήλους από το υπουργείο Υγείας.


Την ίδια στιγμή δεν συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση άλλων 16 υπαλλήλων του Δήμου Αγίων Αναργύρων, καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραδέχτηκε το λάθος του και έτσι παραιτήθηκαν από τη δικαστική προσφυγή.

Εν τω μεταξύ, η δαμόκλειος σπάθη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξακολουθεί να πλανάται πάνω από τα κεφάλια των στελεχών της δημόσιας διοίκησης τόσο σε σχέση με την ορθότητα των στοιχείων που έχουν αποστείλει για τους υπαλλήλους οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, (σε σύγκριση πάντα με αυτά της απογραφής) όσο, κυρίως, με τη μη αποστολή των περίφημων λιστών της διαθεσιμότητας.

Αυτό γίνεται σαφές και στην ιστοσελίδα του υπουργείου και πιο συγκεκριμένα στο πεδίο με τίτλο «Πρόγραμμα Κινητικότητας Ερωτήσεις & Απαντήσεις για το Πρόγραμμα Κινητικότητας και την Ενίσχυση της Πειθαρχικής Ευθύνης στο Δημόσιο».

Ακόμη, ο κ. Μανιτάκης απέρριψε τα περί απολύσεων στο Δημόσιο, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το 2013 θα είναι «χρονιά αξιολόγησης». «Δεν έχουμε ούτε είχαμε πολιτική απολύσεων» ανέφερε ο κ. Μανιτάκης. Οπως είπε, οι άμεσες λειτουργικές ανάγκες των δημόσιων υπηρεσιών έχουν καταγραφεί προκειμένου να αναδιαρθρωθεί η δημόσια διοίκηση, να γίνει πιο αποδοτική αλλά και φιλική προς τον πολίτη. «Αυτό είναι το πρόγραμμά μας, να αποκτήσει επιτέλους η δημόσια διοίκηση αυτό που της αξίζει, μια ριζική ανανέωση» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται όμως ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ο κ. Μανιτάκης, αν και προσδιόρισε τα κενά στα οποία υποτίθεται ότι θα μετακινηθούν οι σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι εντός του διμήνου (Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου) στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα σε 7.500, είχε πει για πρώτη φορά τη λέξη «απόλυση» τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να μιλά κανείς για αθρόες απολύσεις, ωστόσο όσοι κριθούν ανεπαρκείς και ακατάλληλοι κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης θα απολυθούν», προσέθεσε δε ότι ήδη 800 επίορκοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε αργία.
 dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.