29 Ιανουαρίου 2013

ΟΑΕΕ: Νέα απογραφή σε τρεις τομείς ασφάλισης

Νέα απογραφή σε τρεις τομείς ασφάλισης ξεκινάει άμεσα ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ). Eπίσης ο ΟΓΑ ξεκινάει διαδικασία απογραφής, που αφορά μόνο περιπτώσεις συντάξεων χηρείας.

Ειδικότερα ο ΟΑΕΕ από την 1η έως τις 15 Φεβρουαρίου προσκαλεί για απογραφή τους συνταξιούχους του Τομέα Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων (ΤΑΝΤΠ), του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών (ΤΕΑΑ) και του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ).


Η απογραφή προϋποθέτει αυτοπρόσωπη παρουσία του συνταξιούχου στην τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ, όπου διατηρεί τον λογαριασμό του. Οσοι εξαιρούνται λόγω υγείας από τη διαδικασία προσέλευσης θα απογραφούν από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στα γραφεία των τομέων για την Αθήνα και στα περιφερειακά τμήματα του ΟΑΕΕ για την υπόλοιπη Ελλάδα.


Χηρεία

Σχετικά με την απογραφή του ΟΓΑ, αυτή ξεκίνησε μόλις χθες και ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου. Αφορά όλους τους χήρους και τις χήρες που λαμβάνουν τη σύνταξη του/της συζύγου τους, αλλά και παιδιά άνω των 12 ετών. Η απογραφή πρέπει να γίνει στους ανταποκριτές του ΟΓΑ του δήμου του τόπου κατοικίας των δικαιούχων ανά την επικράτεια και για τον λόγο αυτό η διοίκηση του Οργανισμού έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή. Στα βασικά δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν είναι αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο που είναι σε ισχύ ή βιβλιάριο υγείας για τα ανήλικα τέκνα. Επίσης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να εκδόθηκε τον μήνα της απογραφής και υπεύθυνη δήλωση των συνταξιούχων που δηλώνουν ρητά ότι από την ημερομηνία συνταξιοδότησης μέχρι σήμερα δεν έχουν τελέσει γάμο και παραμένουν σε κατάσταση χηρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.