2 Ιανουαρίου 2013

Αύξηση στις εντάξεις δημοτικών έργων στο ΕΣΠΑ το 2012

Σημαντική συμβολή στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) του Υπουργείου Εσωτερικών, σημειώθηκε κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 24% οι εντάξεις έργων και κατά 40% ο προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων.


Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το δεύτερο εξάμηνο έγιναν 21 εντάξεις έργων, ύψους άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η τόνωση της επιχειρηματικότητας ιδιαιτέρως στην Περιφέρεια, η ενδυνάμωση της οικονομίας και η εξωστρέφεια των Δήμων. Συνολικά το 2012 έγιναν 29 εντάξεις έργων ύψους 130 εκ. ευρώ περίπου. 

Η εντατικοποίηση των εντάξεων έργων μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) του Υπουργείου Εσωτερικών, δημιούργησε τις βάσεις για την αναθέρμανση της οικονομίας και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης σε επίπεδο ΟΤΑ” δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης ο οποίος πρόσθεσε πως “η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς ώστε τα έργα αυτά να ενισχύουν την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.