29 Δεκεμβρίου 2012

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα PROGRESS: Αναζητούνται πρωτότυπες ιδέες για απασχόληση

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους οι ενδιαφερόμενοι φορείς προκειμένου να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα   PROGRESS το οποίο αφορά στον  κοινωνικό πειραματισμό. Στόχος του προγράμματος είναι να εξασφαλίσει χρηματική ενίσχυση για την επίτευξη συγκεκριμένων σκοπών στον τομέα της απασχόλησης και των κοινωνικών υποθέσεων.


Ειδικότερα το PROGRESS χρηματοδοτεί δραστηριότητες ανάλυσης και αμοιβαίας μάθησης, ευαισθητοποίησης και διάδοσης καθώς και την ενίσχυση των βασικών συντελεστών για την περίοδο 2007-2013. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε πέντε τομείς που αντιστοιχούν στους πέντε κύριους τομείς δραστηριοτήτων: απασχόληση, κοινωνική προστασία και ενσωμάτωση, συνθήκες εργασίας, ποικιλομορφία και καταπολέμηση των διακρίσεων, καθώς και ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προώθηση κοινωνικού πειραματισμού ως πηγή καινοτομίας στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής στο πλαίσιο της Ανοικτής Μεθόδου Συντονισμού (ΑΜΣ) που εφαρμόζεται για την κοινωνική προστασία και την κοινωνική ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα επιλεγμένα έργα θα πρέπει να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και δοκιμή κοινωνικών καινοτόμων προσεγγίσεων στο πλαίσιο των πολιτικών προτεραιοτήτων της ΕΕ.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στα έργα με επίκεντρο την κοινωνική ένταξη των νέων και πιο συγκεκριμένα:
  • Στην προώθηση μέτρων για την ενεργοποίηση των νέων.
  • Στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών για τη φροντίδα των παιδιών
  • Στην προώθηση της ενεργούς και υγιούς γήρανσης.
Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε ενδιαφερόμενους φορείς από όλες τις συμμετέχουσες χώρες στο πρόγραμμα PROGRESS. Οι αιτούντες μπορεί να είναι δημόσιοι φορείς, περιφερειακές και τοπικές αρχές, ΜΚΟ, φορείς παροχής υπηρεσιών, κλπ. Επισημαίνεται η ανάγκη δημιουργίας συμπράξεων και εταιρικών σχέσεων μεταξύ δημόσιων αρχών και κοινωνικών εταίρων, παρόχων κοινωνικών υπηρεσιών και ΜΚΟ, καθώς θεωρούνται κρίσιμα εργαλεία για την επιτυχή υλοποίηση ενός πειράματος κοινωνικής πολιτικής.

Ο προϋπολογισμός της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται συνολικά στα 4,2 εκατ.€ και οι επιδοτήσεις κυμαίνονται μεταξύ 700.000€ (ελάχιστη) και 1.000.000€ (μέγιστη). Το ποσοστό της κοινοτικής χρηματοδότησης δεν θα υπερβαίνει το 80% των συνολικών επιλέξιμων δαπανών. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο https://webgate.ec.europa.eu/swim/displayWelcome.do.

Περισσότερες πληροφορίες στη σχετική πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.