28 Δεκεμβρίου 2012

Δ. Κύμης - Αλιβερίου: Mειώνει το κόστος θέρμανσης έως και 50% με τηλεθέρμανση

Επιτάχυνση των ενεργειών για την υλοποίηση των υποδομών τηλεθέρμανσης για την πόλη του Αλιβερίου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης - Αλιβερίου.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς κατά την εισήγηση του τόνισε ότι: «Με την υλοποίηση του έργου, θα καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης των κατοίκων της περιοχής Αλιβερίου με τρόπο οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον και ωφέλιμο για την εθνική και τοπική οικονομία. 


 Αυτή η θερμότητα θα μεταφέρεται με δίκτυο διανομής που θα κατασκευαστει  επιτυγχάνοντας μείωση του κόστους θέρμανσης ανά κάτοικο έως και  50%, σε σχέση με την θέρμανση με πετρέλαιο. Με την εφαρμογή της τηλεθέρμανσης δικαιώνεται και για έναν ακόμη λόγο η προσπάθεια που καταβάλαμε ως Δήμος εδώ και δύο χρόνια, για τον ερχομό του φυσικού αερίου στο Αλιβέρι».

Να σημειωθεί ότι το έργο της τηλεθέρμανσης θα ανακτά την απορριπτόμενη θερμότητα  από τον ατμοηλεκτρικό σταθμό ΑΗΣ Αλιβερίου της ΔΕΗ. Η ενέργεια θέρμανσης  θα μεταφέρεται προς κατανάλωση υπό μορφή ζεστού νερού μέσω μονωμένων σωλήνων από την μονάδα της τηλεθέρμανσης στα λεβητοστάσια των κτηρίων.
 aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.