11 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση της Περιφέρειας Αττικής στις εξαγγελίες του Υπουργείου Ανάπτυξης

Η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την πρόθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, για την έναρξη διαλόγου με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των διατάξεων λειτουργίας της αγοράς, που εξήγγειλε πριν από μερικές ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο ανακοίνωσε διατάξεις και αλλαγές που αφορούν στον Αγορανομικό Κώδικα με κατάργηση αναχρονιστικών άρθρων, αλλαγές στο ύψος και στον τρόπο πληρωμής των προστίμων, αλλά και καθιέρωση επιπλέον περιόδων κατά τις οποίες τα καταστήματα θα μπορούν να πραγματοποιούν εκπτώσεις και προσφορές.


Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:
«Δεν είναι δυνατόν η αγορά σήμερα να διέπεται από ένα Νόμο που σχεδιάστηκε πριν από 50 χρόνια. Πρέπει επιτέλους να αλλάξει και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, προκειμένου να ενισχυθεί ο υγιής ανταγωνισμός, να προστατευθούν οι καταναλωτές, να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση και παράλληλα  να διαφυλαχθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου, που  στηρίζουν τόσα χρόνια την αγορά.

Χωρίς παρωπίδες, με ρεαλισμό και με διάθεση ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας, πρέπει το Υπουργείο να ακούσει όλες τις προτάσεις και να συνθέσει το νέο πλαίσιο για τη στήριξη της οικονομίας και της αγοράς.

Εμείς από τη μεριά μας, ως Νομαρχία Αθηνών, είχαμε συγκρουστεί με συμφέροντα και είχαμε δώσει μάχες για τη ρύθμιση και τον έλεγχο της αγοράς, με σκοπό την προστασία των καταναλωτών από την αισχροκέρδεια και την τόνωση του υγιούς ανταγωνισμού στις επιχειρήσεις. Η μάχη αυτή συνεχίζεται πλέον από την Περιφέρεια Αττικής.
Απαιτείται, όμως, από την Πολιτεία να μας εφοδιάσει με τα κατάλληλα νομοθετικά όπλα».

ΧΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.