24 Δεκεμβρίου 2012

Καμπάνα από το δικαστήριο σε ιδιοκτήτη σκυλιών στο Ηράκλειο Αττικής

Με έναν χρόνο φυλάκιση (ποινή εξαγοράσιμη) και 5.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκε ο ιδιοκτήτης που είχε δεμένα μέσα στα σκουπίδια δύο νεαρά σκυλιά σ’ ένα χωράφι στο Ηράκλειο Αττικής, όπως μας ενημέρωσε ο Βαγγέλης Παλαιοδήμος, Πρόεδρος  του φιλοζωικού συλλόγου “ΕΠΑΦΗ- Ενεργή Προστασία Αδέσποτων Ζώων Νέου Ηρακλείου”.


Το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με τον κ. Παλαιοδήμο, αποφάσισε ότι το δέσιμο των σκυλιών μέσα στο κτήμα, που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, σαφέστατα και αντίκειται στους κανόνες ευζωίας έτσι όπως αυτοί ορίζονται στον νομό 4039/2012 (άρθρο 5, παράγραφος 1, εδάφιο γ). Και αυτό σημαίνει πως η μη τήρηση των κανόνων ευζωίας είναι ουσιαστικά μια μορφή κακοποίησης του ζώου.

Ο κ. Παλαιοδήμος μας εξήγησε ότι θα ζητήσει από τον αρμόδιο εισαγγελέα να απαγορεύσει στον συγκεκριμένο άνθρωπο να αποκτήσει ξανά ζώο. Θυμίζουμε ότι τα δύο σκυλιά κατασχέθηκαν στις 7 Δεκεμβρίου με εισαγγελική εντολή και ο ιδιοκτήτης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τρεις σύλλογοι οι «Φίλοι Ζώων Ηρακλείου Αττικής», το σωματείο «ΕΠΑΦΗ» και η Φιλοζωική Ένωση Νέας Ιωνίας (Φ.Ε.Ν.Ι.), κινητοποιήθηκαν για να σώσουν τα ζώα. Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση.
ΧΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.