21 Δεκεμβρίου 2012

Ιδέες για να δώσουμε νόημα στις ημέρες των Χριστουγέννων!

Το χαμόγελο, τα γλυκά μελομακάρονα και η λάμψη από τα φωτάκια προμηνύουν… τα Χριστούγεννα ως μια ζεστή γιορτή! Η εποχή, όμως, έχει οδηγήσει τον κόσμο στην απομάκρυνση από τις παραδόσεις και στο δρόμο προς τον καταναλωτισμό, χάνοντας το βαθύτερο νόημα των ημερών

Πολλοί βυθίζονται μέσα στη μελαγχολία και δεν μπορούν να ενθουσιαστούν από το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ωστόσο, οι παρακάτω συμβουλές θα μετατρέψουν τη διάθεσή σας σε αισιόδοξη και θετικά, φέρνοντας στο μυαλό σας αναμνήσεις από τα παιδικά χρόνια σας


  • Βιώστε τις παραδόσεις των Χριστουγέννων. Αφήστε τα παιδιά της γειτονιάς… να σας πουν τα κάλαντα και μοιράστε δωράκια και γλυκά την παραμονή των Χριστουγέννων μπισκότα σε γείτονες και φίλους. Μετά πάρτε αγκαλιά τα παιδιά σας και διαβάστε τους μια γιορτινή ιστορία, όπως έκαναν και οι παππούδες σας.
  • Γίνετε δημιουργικοί μέσα από τα Χριστουγεννιάτικα γεύματα. Μαγειρέψτε ένα πλήρες δείπνο, όχι μόνο όσον αφορά τη γαλοπούλα και τα κράκερς, αλλά και τις πρωτότυπες χαρτοπετσέτες με τα αστεία διακοσμητικά. Αυτό θα οδηγήσει στην έκπληξη των καλεσμένων και στην όμορφη ατμόσφαιρα.
  • Ιδέες για να δώσουμε νόημα στις ημέρες των Χριστουγέννων!Προσφέρετε ένα δημιουργικό και χειροποίητο δώρο από την καρδιά σας, αντί να υπερβείτε τον οικονομικό προϋπολογισμό σας. Ακόμα και σήμερα μπορείτε να κατασκευάσετε στολίδια και να τα προσφέρετε σαν ένα όμορφο δώρο…
  • Διακοσμήστε όσο μπορείτε το σπίτι με στολίδια, χριστουγεννιάτικες κάρτες, αλλά και γλυκά των Χριστουγέννων. Μια ωραία πρόταση είναι να κρεμάσετε σοκολάτες πάνω στο στολισμένο έλατο. Βέβαια, να είστε προσεκτικοί με αυτές, ειδικά αν έχετε κατοικίδια ζώα… αφού μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία τους.
  • Τοποθετήστε πάνω από το τζάκι ή στο κατώφλι του σπιτιού ενός φίλου μια κάλτσα γεμάτη απολαύσεις και δώρα. Μια τέτοια κίνηση μπορεί να δώσει απίστευτη χαρά σε έναν άνθρωπο που είτε έχει μείνει άνεργος, είτε δεν έχει οικογένεια.
  • Γίνετε εθελοντής σε ένα καταφύγιο αστέγων ή σε μια τράπεζα τροφίμων και προσφέρετε ένα καλάθι γεμάτο με τρόφιμα και γλυκές λιχουδιές σε έναν άστεγο.
  • Δείτε μερικές μεγάλες κλασσικές ταινίες των Χριστουγέννων κατά τη διάρκεια των γιορτών. Μερικές από αυτές είναι:  A Christmas Story, The Polar Express, Elf, A Charlie Brown Christmas, Twice Upon a Christmas, White Christmas και The Stone Family.
  • Ιδέες για να δώσουμε νόημα στις ημέρες των Χριστουγέννων!Αγοράστε ένα ημερολόγιο, ειδικό για τα Χριστούγεννα, που θα σας βοηθήσει στην αντίστροφη μέτρηση των ημερών και ταυτόχρονα θα σας χαρίσει περισσότερο χαρά και υπομονή μέχρι τη ξεχωριστή ημέρα.
  • Προσπαθήστε να μείνετε εκτός εργασίας τα Χριστούγεννα, ώστε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στην οικογένεια και τον εαυτό σας.
  • Διαβάστε Χριστουγεννιάτικα βιβλία, όπως είναι το The Night Before Christmas, How the Grinch Stole Christmas, The Polar Express and Dickens' A Christmas Carol.
  • Ακούστε γιορτινά τραγούδια από μεγάλους καλλιτέχνες, σαν τον Nat King Cole. Βέβαια, εάν έχετε δορυφορική τηλεόραση μπορείτε να παρακολουθήσετε και μουσικά κανάλια με Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.
  • Ελάτε σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας. Τα Χριστούγεννα χάνουν το νόημα τους, εάν δεν συναντηθείτε με τους δικούς σας ανθρώπους και δεν περάσετε υπέροχες ζεστές στιγμές.
  • Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι είναι καθαρό και τακτοποιημένο πριν έρθουν τα Χριστούγεννα. Έτσι, θα έχετε περισσότερο χρόνο για να επικεντρωθείτε στο πνεύμα των γιορτών.
 flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.