29 Δεκεμβρίου 2012

Φτιάξτε ράμπες στα πεζοδρόμια-Αίτημα του Δημοτικού Συμβούλου Ηρακλείου, Περικλή Περδικάρη

Το γεγονός πως τα πεζοδρόμια τόσο στο Ηράκλειο Αττικής όσο και σε όμορους δήμους  δεν διασφαλίζουν την ασφαλή διέλευση των πεζών, για μια σειρά λόγων, έχει επισημανθεί σε πλήθος ρεπορτάζ της εφημερίδας μας όλα αυτά τα χρόνια.

Παρέμβαση για το θέμα έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Περικλή Περδικάρη με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρίες.


Ο κ. Περδικάρης κατήγγειλε πως τα πεζοδρόμια της πόλης τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφέρεια δεν είναι προσβάσιμα για τα Άτομα με Αναπηρίες ενώ σε αρκετά απουσιάζουν και οι ειδικές ράμπες αναφέροντας ως παράδειγμα την οδό Πλαπούτα στο Παλαιό Ηράκλειο.

“Μπορεί ο Δήμος να διεκδικήσει μέσω ΕΣΠΑ κονδύλια για να κατασκευαστούν ράμπες που θα επιτρέπουν την πρόσβαση στους πολίτες” δήλωσε ο κ. Περδικάρης.

Παρέμβαση  στο θέμα έκανε και ο πρώην Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, ο οποίος αφού αναγνώρισε και αυτός την ανάγκη να υπάρχουν περισσότερες ράμπες στα πεζοδρόμια  θύμισε πως στο έργο κατασκευής των αγωγού ομβρίων στην οδό Πλαπούτα (που είχε γίνει επι δημαρχίας του) κατασκευάστηκαν κάποιες ράμπες στα σημεία που υπάρχουν φανάρια.

ΧΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.