28 Δεκεμβρίου 2012

Πρόγνωση Καιρού από 29 ΔΕΚ - 3 ΙΑΝ

Σαββατοκύριακο με κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μεγάλα ύψη βροχής στα κεντρικά και νότια. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις ΒΑ άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο


Η ατμοσφαιρική διαταραχή, που το Σαββατοκύριακο θα προκαλέσει κακοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα, είναι από εκείνες τις διαταραχές που δεν σου γεμίζουν το μάτι σε ότι αφορά τις διαστάσεις τους. 
 
Ωστόσο, η πορεία της και η παρουσία υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για να πέσει πολύ νερό (βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά) στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά και τις ανατολικές και βόρειες περιοχές της Πελοποννήσου. Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται ακόμα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. 
 
Βέβαια, βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις (ορεινά) θα σημειωθούν και στις άλλες περιοχές της χώρας, αλλά όχι με την ίδια ένταση και κυρίως όχι με την ίδια διάρκεια. Κατά τα άλλα, φαίνεται ότι θα ενισχυθούν πολύ οι ΒΑ άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο (8 με 9 μποφόρ) και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Πάντως, την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα κεντρικά τα νότια και το Αιγαίο και από τις βραδινές ώρες στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν. 
 
Τη Δευτέρα και την Πρωτοχρονιά το κρύο κυρίως το πρωί θα είναι αισθητό, αλλά κατά τα άλλα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση αποτελούν οι Κυκλάδες, τα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.   



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ  ΠΡΟΓΝΩΣΗ  ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-12-2012
ΘΡΑΚΗ:
Καιρός: Παροδικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: ΒΑ 6 με 8 μποφόρ.  
Θερμοκρασία: Από 1 έως 9 βαθμούς.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:   
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Στη δυτική Μακεδονία το κρίσιμο υψόμετρο είναι τα 650 με 700 μέτρα. Βελτίωση από το απόγευμα στα ανατολικά και το βράδυ στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.   
Θερμοκρασία: Από 0 έως 9 βαθμούς.
    
ΗΠΕΙΡΟΣ:
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά.  Το βράδυ βελτίωση.  
Άνεμοι: Α-ΒΑ 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.   
Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ:
Καιρός:  Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.
Άνεμοι: Στα βόρεια Α-ΒΑ 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και στα νότια Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα σε ΒΑ έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς.
  
ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ:
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και στα ορεινά πυκνές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: ΒΑ 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 10 βαθμούς.
  
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΥΒΟΙΑ - ΣΚΥΡΟΣ:
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και στα ορεινά πυκνές χιονοπτώσεις.
Στα δυτικά πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: ΒΑ 5 με 7 καις τα ανατολικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ:
Καιρός: : Νεφώσεις με βροχές που στις ανατολικές και βόρειες περιοχές θα είναι ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά. Πρόσκαιρες καταιγίδες νωρίς το πρωί στα δυτικά.    
Άνεμοι: Α-ΒΑ 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ:
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: : Στα βόρεια ΒΑ 7 με 9 μποφόρ και στα νότια ΝΑ 4 με 6 μποφόρ.   
Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς.
  
ΚΥΚΛΑΔΕΣ:
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.   
Άνεμοι: Στα δυτικά ΒΑ 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά ΝΑ με την ίδια ένταση.  
Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς.
ΚΡΗΤΗ:
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.
Άνεμοι: Ν-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι αργότερα στα δυτικά σε Δ ΒΔ με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς.
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ:
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ.   
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς.

...................................................................................................................................................................
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στο Χορτιάτη παροδικές χιονοπτώσεις. Το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία:  Από 5 έως 8 βαθμούς.
ΑΤΤΙΚΗ:
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες βροχές. Τις απογευματινές-βραδινές ώρες οι βροχές θα ενταθούν και θα χιονίσει στις ψηλότερες περιοχές της Πάρνηθας.         
Άνεμοι: Α-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι από το απόγευμα στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς.
 
 
Την Κυριακή (30/12) στην κεντρική και τη νότια ηπειρωτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Στο Ιόνιο προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια Β-ΒΑ 5 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ και στα υπόλοιπα Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Τη Δευτέρα (31/12) στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με τοπικές  νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια Β-ΒΑ 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.  
Την Τρίτη (Πρωτοχρονιά) προβλέπεται σχετικά καλός καιρός και μόνο στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά θα επικρατήσουν ΝΑ άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη (2/1) στη ΝΑ νησιωτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που κατά τόπους στα δυτικά και νότια θα είναι αυξημένες. Τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 μποφόρ και στα ανατολικά ΒΔ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.   

ΠΕΜΠΤΗ 03-01-2013 ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ, ΝΟΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.